lauantaina, maaliskuuta 14, 2009

Ruokatorstai: Broiler-pastavuoka

Noh, nytpä kävi niin, että tämänkertaisen Ruokatorstairuuan kuvaaminen jäi yllättävän paristojen loppumisen takia. Joudutte siis nyt villisti mielessänne kuvittelemaan tämän sapuskan. Toisaalta se ei liene liian vaikeaa, kun kyseessä on näinkin simppeli resepti. 

Suosittelen käyttämään tässä mahdollisimman kuituista pasta, jotta mukava purutuntuma säilyy. Itse käytin Myllynparhaan täysjyvä-fusillia, mutta tämän määrää oli hiukan hankala arvioida pastan "ilmavan" muodon takia. Laitoin 3 dl, mutta olisi saanut olla enemmänkin, siksi makaroni suositukset reseptissä. Muuten pasta ja kasvikset kyllä mukavasti imivät makua broilerista. Muutoin ruoan valmistelut kävivät kädenkäänteessä ja loppu hoitui kuin itsekseen uunissa.  Minun ja parhaan puoliskoni kommentit ruuasta tiivistyivät seuraavasti: yksikertaista, perinteistä ja hyvää. Jos siis haluat maukasta ja edullista arkiruokaa helposti, pistäpä resepti korvan taa :).


BROILER-PASTAVUOKA

4 marinoitua broilerin koipi-reisipalaa
5 dl vettä
2 1/2 dl jyväpastaa (suosittelen pätkäspagettia tai perusmakaroneja)
3 porkkanaa
1 sipuli
1 dl tuoretta persiljaa
1 tl suolaa
mustapippuria

Laita uunivuokaan vesi, suola, persilja ja pasta. Kuori ja paloittele porkkana ja sipulit pieniksi ja lisää vuokaan. Ripottele päälle hiukan mustapippuria ja nosta päällimmäiseksi broilerin palat. Paista 200c uunissa tunnin verran eli kunnes kaikki vesi on imeytynyt pastaan ja broilerista tulee pistettäessä kirkasta nestettä. Tarjoa vihersalaatin kera.

Ei kommentteja: