sunnuntaina, maaliskuuta 15, 2009

Omar-kinuskipalat


Tähän ohjeeseen törmäsin Canelian keittiöstä. Alkuperäinen ohje on kuitenkin napattu Open Cafésta. Kuvat näyttivät niin houkuttelevilta, että tätä oli aivan pakko kokeilla. Ja jotenkin nuo Omar-karkit ovat nostalgisia. En muista olisinko näitä koskaan edes itse ostanut - tainneet olla isöäidin karkkivarastosta viimeisimmät makumuistot. Aivan lapsuus tulee mieleen. 

Ja kyllä tulikin ihanaa piirakkaa.  Aluksi tosin ajattelin, että pohja oli vähän mauton, mutta piirakan levättyä yön yli, siitä tuli todella herkullisen mehevää ja maustunut. Jos siis maltat, anna piirakan levätä seuraavaan päivään. Jos et, koita ainakin jättää pieni pala säästöön, niin huomaat eron :). Nam nam!!


OMAR-KINUSKIPALAT

Pohja:150 g margariinia
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl maitoa

Sulata margariini ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon ja lisää joukkoon myös maito ja sulatettu rasva, sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Kuorrute:

2 dl kuohukermaa
250 g Omar-karkkeja

Mittaa kerma ja Omarit kattilaan. Keittele hämmentäen miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kinuski on sopivasti jähmettynyt. Anna jäähtyä hetki ja kaada kuorrute sitten jäähtyneen pohjalevyn päälle. Koristele sokerihelmiäisillä ja pienillä Omar-palasilla.

2 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

kauheeta, tää kuulostaa niin hyvälle. :) Omar karkit ovat ihania.... Tuon laitan kyllä korvan taakse.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Joo, itekään hyvä kun maltoin oottaa, että pohja jäähtyi ja kinuski jähmettyi :). Mut tosiaan vielä pitäis melkein jaksaa odottaa seuraavaan päivään tai ainataa piirakan tekeytä kylmässä joitakin tunteja. Saattaisin ehkä jopa vaihtaaa pohjaan tulevan maidon kylmäksi vahvaksi kahviksi lisämakua antamaan.