lauantaina, heinäkuuta 25, 2009

Briellä höystetyt salsapaprikat

Kuten yllättävän monet ruokaideat, nämäkin syntyivät kaapista löytyvien ainesten innoittamana. Nämä olivat niin herkullisia, että kokkasin niitä useamman kerran peräkkäin! Parasta tässä ruoassa on sesonkiajattelu: paljon tämän hetken tuoreita ja mehukkaita kasviksia. Niin ja tämän hetken suosikkiani, briejuustoa. NAM!!


BRIELLÄ HÖYSTETYT SALSAPAPRIKAT (4 paprikan puolikasta)

2 isohkoa paprikaa
2 isoa tomaattia
2 kevätsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
3 rkl vihreitä oliivirenkaita (tai saman verran kokonaisia kivettömiä)
1 kypsä nektariini (tai n. 1/2 prk valutettua ananasmurskaa)
4 rkl makeaa chilikastiketta
1 dl (täysjyvä)coucousta
suolaa ja mustapippuria
Kuorrutus: briejuustoa (myös täytteeseen, jos olet suuri brien ystävä!)

1. Pese paprikat ja puolita ne pituussuunnassa.
2. Pese ja kuori muut vihannekset ja nektariini. Poista kannat ja kivet.
3. Lohko tomaatti, sipuli ja nektariini tehosekoittimeen valkosipulin, oliivin ja chilikastikkeen kanssa. Surauta tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Saksi salsan joukkoon sipulin varret, lisää couscous (mahdollinen brie nokareina) ja täytä seoksella paprikan puolikkaat.
6. Leikkaa briestä viipaleita ja peitä sillä paprikat.
7. Laita paprikat öljyttyyn vuokaan ja paista 175 c reilut puoli tuntia eli kunnes juusto saa väriä ja paprikan malto pehmenee.


(Vinkkejä: 1) Tunnistat kypsän paprikan siitä, että reunat alkavat hieman rypistyä. 2) Salsa saa olla hitusen suolaista, koska couscous imee siitä itseensä makuja paiston aikana.)

3 kommenttia:

Liina kirjoitti...

näyttää ja kuulostaa ihan törkyhyvältä!

aion toteuttaa tuon asap. oot takuulla nero :)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitos kunniasta. Pakko myöntää, että itsekin vetelin melkoisella halulla. KOLMENA päivänä peräkkäin. EI voi olla kovin pahaa tosiaan ;).

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hmm.. vähän nyt muokkasin reseptiä. Kirjoitin REILUT puoli tuntia. Tein näitä nimittäin jälleen ja nyt aikaa meni about 35-40 minuuttia, jos oikein katsoin. Mutta luotan teihin rakkaat kokkaajat, että katsotte miltä paprika näyttää noin puolen tunnin kuluttua ja annatte vielä hautua, jos ei ole reunat vielä rypistyneet :).