sunnuntai, syyskuuta 19, 2010

Omena-kookospannari

Omenat ovat nyt parhaimmillaan. Tässä yksi maukas vinkki niiden käyttämiseen. Kookosmaitoa jäi yli Hedelmäisestä broilerkiusauksesta, joten käytin loput tähän jälkiruokaan. Kookosmaitoon tehty pannari sopii myös maidotonta ruokavaliota noudattaville.



OMENA-KOOKOSPANNUKAKKU (uunivuoallinen / 1/2 pellillistä)

2 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
1 dl ohra- tai grahamjauhoja
1 1/2 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl hunajaa
1/4-1/2 tl suolaa
2 pienehköä tai 1 iso omena
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
1 rkl voita tai margariinia

1. Laita uuni kuumenemaan 200c.
2. Vatkaa keskenään kookosmaito, vesi, jauhot, kananmuna, hunaja ja suola.
3. Pese omenat ja viipaloi n. 1/2 cm viipaleiksi.
4. Voitele uunivuoka voilla ja peitä vuoan pohja omenaviipaleilla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kuumenna uunissa, kunnes sokeri sulaa (n. 5 min)
5. Ota vuoka uunista, sekoita pannukakkutaikina tasaiseksi ja kaada omenoiden päälle.
6. Paista pannukakkua uunin alatasolla vielä n. 30 min tai kunnes pinta saa kauniin värin.
7. Nauti hiukan jäähtyneenä sellaisenaan tai omenahillon, löysäksi vatkatun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja: