PUNAJUURILETUT
250 g punajuurta soseena
3 dl punajuurten keitinvettä
3 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 tl rakuunaa
1 rosmariinia
2 dl ohrajauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
Paistamiseen: oliiviöljyä ja/tai margariinia
1. Kuori ja paloittele punajuuret ja keitä kypsiksi (n. 30 min)
2. Ota talteen 2 dl keitinvettä ja valuta punajuuret, soseuta sauvasekoittimella keitinveden kanssa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Lisää soseeseen muuta ainekset, vatkaa hyvin sekaisin ja anna taikinan turvota vähintään 30 min.
4. Paista kuumalla pannulla margariinin ja öljyn seoksessa.
5. Tarjoa vastapaistettuina vuohenmaitotuorejuuston tai raejuuston kera.
4 kommenttia:
No kuulostipa hyvältä.
Vaikka kuinka on tunkenut punajuuria joka paikkaan, niin tässä taas yksi tapa joka on vielä kokeilematta!
Voi, kuulostaa ihanalta! Punajuuriruuat on juuri nyt parhaita ja sopii syksyisiin iltoihin. Sulla on paljon herkullisen näköisiä reseptejä!
Nanna: Punajuuri on tosiaan varsin monikäyttöinen juures. Huomasin, että olit tehnyt siitä tässä taannoin muun muassa brownieseja. Se on minulta vielä kokeilematta (siis ylipäätään punajuuren ymppääminen johonkin makeaan, suklaiseen leivonnaiseen). Olit kehunut kokeiluasi sen verran, että laitan tämän korvan taakse.
Tiina: Punajuuri on tosiaan parhaimmillaan nyt ja nämä letut olivat todellista herkkua - onneksi kokeilin ideaa! Kiitos myös kehuista, sinulla vasta onkin kauniita kuvia ja herkullisen kuuloisia reseptejä. Sitä ricotta- tai mascarponepiirakkaasi teen kyllä jossain vaiheessa!
Kuulostavat siltä että näitä pitää kokeilla, sen vuohenjuuston kanssa, totta kai. :)
Lähetä kommentti