perjantaina, syyskuuta 24, 2010

Täytettä tähteistä: välimerellinen kasvismunakas

Pitkien työpäivien jälkeen pitää saada nopeasti maukasta vatsan täytettä -  helppoa ja edullistakin ruuan pitäisi olla. Edellä mainitut kriteerit täyttää mutkaton, välimeren makuja lainaava munakas. Tämä ruoka pitää proteiinipitoisuutensa vuoksi vieläpä nälän tehokkasti loitolla. Täytteitä voi muunnella mielensä mukaan ja hyödyntää vaikkapa paistetun jauhelihan tai broilerin jämät, keitetyt perunat, lihaleikkeleet, kasvisraasteet ja juustonkannikat. Vallan erinomainen arkiruoka on siis kyseessä, joten pannu kuumaksi ja kokeilemaan! 



VÄLIMERELLINEN KASVISMUNAKAS (1 annos)

2-3 kananmunaa (nälän ja munien koon mukaan)
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa (tai maun mukaan)
ripaus mustapippuria
1/2 yrttiseosta (esim pizzamaustetta tai provencalen yrttejä)
1/2 pieni sipuli hienonnettuna
1/2 tomaatti kuutioina
1 rkl oliivirenkaita tai kokonaisia oliiveja silputtuna
2 rkl raejuustoa tai juustoraastetta
Paistamiseen: 1 rkl oliiviöljyä

1. Vatkaa kulhossa munat, vesi, suola, pippuri ja yrtit.
2. Kaada oliiviöljy paistinpannuun ja lisää vihannekset ja oliivit, kuullota hetki.
3. Kaada päälle munakasseos. Anna kypsentyä miedolla lämmöllä, kunnes seos on jähmettynyt, mutta vielä hiukan kostea pinnalta.
4. Ripottele päälle juusto.
4. Taita munakas keskeltä kahtia ja valuta pannun reunaa pitkin lautaselle.

Ei kommentteja: