maanantaina, syyskuuta 27, 2010

(Poliittinen) Broiler-briepasta

Tämän täydellisen viikonloppupastan kehitteli pienellä avustuksellani osa-aikainen Kanssaeläjä, joka innokkaasti harjoittelee kokkailun saloja. Pakko myöntää, että alku lupaa paljon. Sitä paitsi: jos ruoassa on brietä, sehän ei voi muuta ollakaan kuin herkkua! Nautinnon kruunaa hyvä valkoviini, esimerkiksi Espiritu de Chile Gewürztraminer Chardonnay.


(POLIITTINEN) BROILER-BRIEPASTA

300 g maustamattomia broilersuikaleita
1 rkl soijaa
1 rkl hunajaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni prk herkkusieniä
1 tl rakuunaa
1 tl basilikaa
mustapippuria maun mukaan
2 dl ruokakermaa
100 g valkohomejuustoa
200 g (täysjyvä)fusillipastaa
(suolaa)
Paistamiseen: aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

1. Mausta broiler soijalla ja hunajalla. Anna maustua vähintään 30 min.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja siirrä sivuun.
3. Kuori ja pilko sipuli, purista valkosipuli, valuta herkkusienet ja leikkaa tomaatit 4-5 osaan.
4. Kuumenna pannulla öljy ja lisää broiler ja sipulit. Paista kunnes ne saavat hiukan väriä.
5. Lisää joukkoon sienet ja tomaatit. Kuumenna hetki ja mausta rakuunalla, basilikalla ja mustapippurilla.
6. Kuumenna kattilassa ruokakerma ja lisää paloiteltu brie. Sekoittele, kunnes juusto sulaa.
7. Lisää pannulle pasta, kerma-juustoseos ja sekoita. Kuumenna vielä hetki ja tarkista suola.

Ei kommentteja: