sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Täytetyt jauheliharullat

Tänäänkin harrastin hiukan viimeaikoja kokeilevampaa keittiötä. Poikaystävä toivoi lihapullia (kuten aina, heh) ja halusin niihin vähän vaihtelua. Ajattelin tehdä jauhelihasta jotakin täytettyä ja päädyin kepakoiden tyyppisiin rulliin, koska ne kypsyvät nopeasti. Kaupasta mukaan tarttuivat pienen pyöriskelyn jälkeen tuoreet tomaatit, punasipuli ja cheddarjuusto. Cheddar olikin erityisen hyvää, sillä se teki rullista meheviä sulaessaan kuumassa uunissa pehmeäksi ja kastikemaiseksi. Voisin sanoa cheddarin tuovan jopa ehkä amerikkalaishäivähdystä, jonka tietenkin kruunaisivat rullien kanssa nautitut ranskalaiset - itse tehdyt tahi valmiit pakasteet. Tässä kuitenkin "suomalaisittain" ruisriisin keralla.


TÄYTETYT JAUHELIHARULLAT

400 g jauhelihaa
1 muna
2 rkl korppujauhetta
1 rkl venhäjauhoja
1 keltasipuli
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl pippuriskeoitusta
1 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
2 tl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
suolaa maun mukaan

Täyte:
kolmannes pienestä paprikasta
1 tomaatti
puolikas punasipuli
4 1/2 viipaletta cheddarjuustoa (yksittäispakattua, yhteensä n. 120 g)
vajaa 1 tl yrttisekoitusta
muutama rouhaisu suolaa ja mustapippuria

Kuutioi täytteen kasvikset pieniksi kuutioiksi, kuullota niitä hetki pannulla öljyssä ja mausta. Laita täyte jäähtymään. Kuullota hienoksi kuutioidut keltasipuli ja valkosipuli pannulla öljyssä. Sekoita jauhelihataikinan aineet keskenään ja lisää joukkoon jäähtyneet kelta- ja valkosipulit. Painele alustan päällä jauhelihataikinasta ohuehko, noin sentin paksuinen levy ja jaa se veitsellä tai pizzaleikkurilla yhdeksään osaan. Aseta jokaisen neliön toiselle sivulle puolikas viipale cheddarjuustoa ja sen päälle 2-3 teelusikallista vihanneksia. Rullaa neliöt täytereunasta päin aloittaen ja nipistä päät huolellisesti kiinni. Nosta valmiit rullat paperoidulle leivinpellille ja paista niitä 200c n 15-20 min.

7 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Sinähän se kyselit taannoin ricottajuuston hintaa? Eli kurkkasin kaupassa käydessäni hintalappuja: 250 gramman purkki maksoi 1,50 euroa, eli kilo maksaa niin ollen 6 euroa.

Aurinkotuuli kirjoitti...

No sehän on halvempaa kuin perusedam! Olen erittäin iloisesti yllättynyt. Kiitoksia tiedosta.

Anonyymi kirjoitti...

Teillä syödään sellaista ruokaa, josta itsekin pidän=)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hauska kuulla, että joku tykkää resepteistäni. Nyt vielä tosiaan yritän panostaa "tuotekehittelyyn" eli koittan kehitellä uusia juttuja tai ainakin kokeilla mitä aarteita reseptikokoelmastani löytyisi. Toivottavasti Tuulentuvastani löytyy siis jatkossa uusia ja hyviä makuelämyksiä =).

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Kiitos tästä, oli hyviä. ;)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei Jonna! Mukavaa, että rullat maistuivat. Olin niihin kyllä itsekin ihan tyytyväinen ja taisi tuo poikaystäväkin tykätä, kun niitä jäi ruuan päätteksi muistaakseni vain yksi koko tuosta satsista=).

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia näistä, oli erittäin maukasta. Valmistin itse rinnalle lohkoperunat ja perus kermapippurikastikkeen.