Tämä ruoka syntyi vehreän lasagnen jalanjäljissä, se kun sai pastainnostukseni taas löytymään. Huomasin nimittäin sunnuntai-iltana kotiin palatessani, että minulla ei ollut mitään ruokaa työevääksi. Niinpä äidin mukaan laittamista ja kaapista löytyneistä aineksista kehittelin tämän. Tämä oli yksinkertaisuudessaan todella herkullista ja tällä kertaa myös riittävän mehevää, kun laitoin vähemmän lasagnelevyjä. Edes kolmantena lasagnepäivänä en kyllästynyt tähän, vaan pistelin pastavuoan poskeeni yhtä suurella ruokahalulla - eli toimii :)!
KOSKENLASKIJAN KASVISLASAGNE
3 tomaattia
2 kevätsipulia varsineen
1 punasipuli
3 porkkanaa
1/2 ruukkua rucolaa
1/2 ruukkua basilikaa
2 rkl margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
1 dl kevytkermaa (5-7%)
1/2 pkt voimakasta koskenlaskijaa
4-5 rkl itse tehtyä ketsuppia/valmista tomaattipohjaista pastakastiketta
1 tl provencen yrttisekoitusta
mustapippuria ja suolaa
oliiviöljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun
Pinnalle: juustoraastetta
Kuutioi tomaatit ja sipulit, viipaloi/raasta kuoritut porkkanat ja hienonna rucola ja basilika. Kuullota pannulla öljytilkassa tomaatit, sipulit ja porkkanat. Lisää lopuksi rucola ja basilika, mausta suolalla ja pyöräytä sekaisin. Siirrä kasvikset sivuun. Kuumenna kattilassa margariini ja jauhot, kunnes seos kuplii voimakkaasti. Lisää vähitellen, koko ajan hyvin sekoittaen vesi. Kaada joukkoon kevytkerma, paloiteltu koskenlaskija, ketsuppi ja mausteet. Keittele hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes kastike on paksuhkoa. Kaada joukkoon kasvikset ja tarkista maku. Kokoa lasagne laittamala öljytyn vuoan pohjalle ensin kasiketta, sitten levyjä ja niin edelleen, kunnes lasagne on koottu. Päällimmäisen kerroksen tulee olla kastiketta. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunin alatasolla 175c 55-60 minuuttia. Anna lasagnen levähtää hetki ennen tarjoilua.
3 kommenttia:
Ihan pakko tehdä pian lasukkaa,onhan siitä jo aikaakin kun on viimeksi tehnyt.Hyvältä näyttää =P
voihan vide mitä herkku-ohjeita oot taas laitellu! ihanaa täytyy ruveta kokeilemaan... jejeje!
terkkui,
lipsukka :D
Hih, kiitti :). No ei muutaku kokkaamaan!!
Lähetä kommentti