perjantaina, elokuuta 29, 2008

Sitruuna-basilika uunilohi ja valkosipulinen herkkusieni-paprikakompotti

Avopuolisuuden virallistamislounas! Muuta en sano. Tai sanonpas. Elämä on mallillaan ja ruokakin hyvää :).




SITRUUNA-BASILIKA UUNILOHI

700 g merilohifilettä
1 rkl auringonkukka- tai rypsiöljyä
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 sitruuna
1/2 tl sitruunapippuria
1/2 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria
2 tl hunajaa

Laita lohifile voideltuun uunivuokaa nahka alaspäin ja tee fileen pintaan muutamia matalia viiltoja ja hiero pintaan suola. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolikkaasta kuori. Leikkaa sitruunan keskiosasta viisi viipaletta ja laita sivuun. Murskaa morttelissa keskenään öljy, basilikan lehdet ja raastettu sitruunan kuori. Levitä seos tasaisesti fileelle ja purista päälle vielä mehua sitruunan kannasta. Ripottele fileelle pippurit, nostele päälle sitruunaviipalet ja valuta päällimmäiseksi hunaja. Kypsennä uunissa 175 c noin 30 minuuttia tai kunnes file on kypsä. Tarjoa lohi uunitetun sitruunaviipaleen, kompotin ja valkoviinikastikkeen kera.

VALKOSIPULINEN HERKKUSIENI-PAPRIKAKOMPOTTI (4-5:lle)

1 iso rasia herkkusieniä
2 isoa eri väristä paprikaa
2 isoa valkosipulinkynttä
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
1 rkl öljyä
Tarjoiluun: soijaa

Paloittele herkkusienet ja paprikat isoiksi paloiksi, purista valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla öljy ja paista valkosipuleita ja kasviksia muutama minuutti. Kun kasvikset alkavat hiukan pehmetä lisää hunaja, mustapippuri ja suolaa maun mukaan. Paista kunnes kompotti saa hiukan väriä, mutta on vielä purutuntumainen. Tarjoile pienellä soijalorauksella höystettynä.

2 kommenttia:

Liina kirjoitti...

onnea virallistuksen johdosta! hyvältä näyttää ruoat ja hyvä että muutenkin menee hyvin :)

Meri, Helsinki kirjoitti...

Onneaponnea ja ihanaa, kuulostaa auvolta. :-)