keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Vehreä vuohenjuustolasagne

Tämä ruoka oli pitkään mielessä muhinut idea, jota en vain ollut saanut toteutetuksi. Poikaystävä innostui siitä kuitenkin onneksi niin, että sain aikaiseksi tehdä koepaistoksen ja päätimme 3 viikon kesätyöleskeyden tähän makoisaan ateriaan. Muuten kaikki onnistuikin hienosti, mutta innostuin laittamaan 1-2 lasagnelevykerrosta liikaa - himppasen kosteampi koostumus olisi tehnyt tästä vielä parempaa. Mutta eipä siinä, onpahan sitten syy tehdä tätä vielä uudelleen :).


VEHREÄ VUOHENJUUSTOLASAGNE (3-4:lle)

200 g vuohenjuustoa
4 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
n. 7 dl maitoa
2 isoa kevätsipulia varsineen
1 pss pakastepinaattia, sulatettuna ja valutettuna tai 1 ruukku tuoretta
1/2 ruukkua rucolaa
1/2 ruukkua basilikaa
200 g herkkusieniä
loraus oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
(täysjyvä)lasagnelevyjä
Päälle: mozzarellaraastetta

Pilko sipulit varsineen pieneksi ja basilika sekä rucola karkeaksi silpuksi. Viipaloi herkkusienet. Paista sipuleihin ja herkkusieniin hiukan väriä oliiviöljytilkassa. Lisää rucola sekä basilika ja kuullota vielä nopeasti. Kaada joukkoon pinaatti, sekoita ja laita seos sivuun. Sulata margariini isossa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kuumenna hetki sekoittaen, mutta älä anna ruskistua. Lisää joukkoon maito vähitellen, koko ajan hyvin sekoittaen. Kun maito on kuumennut ja hiukan saonnut, lisää vuohenjuusto paloina. Sekoita kunnes juusto sulaa ja lisää kasvisseos. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla, tarkista maku. Kokoa lasagne laittamalla ensin vuoan pohjalle kastiketta, sitten lasagnelevyjä, kastiketta, levyjä... ja niin edelleen, kunnes lasagne on kasattu. Päällimäisen kerroksen tulee olla kastiketta. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunin alatasolla 175 c 50-55 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Nauti salaatin ja raikkaan valkoviinin tai oluen kera.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tämän täytyy olla hyvää...vuohenjuustoa,nam :)