keskiviikkona, marraskuuta 05, 2008

Mausteinen tonnikalapasta

Paremman puoliskoni - joka siis poikkeuksellisesti oli myös kauhan varressa - luottoreseptillä valmistettua illallista. Ja kyllä muuten maistuikin!



MAUSTEINEN TONNIKALAPASTA (3-4:lle)

1 prk tonnikalapaloja vedessä
1 iso sipuli
1 prk herkkusieniviipaleita
1 prk chili-tomaattimurskaa
loraus punaviiniä tai balsamiviinietikkaa
n. 70 g (eli 1/3 rs á 200g) pippurituorejuustoa
3 pientä valkosipulinkynttä
10 oliivia
4 aurinkokuivattua tomaattia
suolaa ja mustapippuria
1 rkl margariinia tai öljyä paistamiseen
haluamasi tyyppistä pastaa

Kuullota margariinissa tai öljyssä sipuli ja kuumenna herkkusienet sekä valutettu tonnikala. Lisää joukkoon tomaattimurska, viini(etikka), tuorejuusto, murskattu valkosipuli ja paloitellut oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Anna pöhistä sen aikaa pienellä lämmöllä, kun keität pastan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ruoka on hyvää, mutta vielä parempaa siitä saisi jos käyttäisi pidemmän ajan hauduttamiseen (ainakin puoli tuntia tai 45 min) sekä taittaisi tomaattimurskan makua pyöreämmäksi hyppysellä sokeria.

Mutta varmasti hyvää näinkin!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitokset vinkistä. Tämän oli nyt tarkoitus olla pikaruokaa, mutta varmasti pidempi hauduttelu vielä syventäisi makuja. Ja sokeri tosiaan tekee tomaatista makeamman ja mehevämmän makuisen, mutta tässä oli paljon muitakin makuja, joten sokeri ei ollut niinkään välttämätön. Ensikerralla tosin voisi kokeilla sitäkin kikkaa :).