sunnuntaina, syyskuuta 10, 2006

Maistuvaa siskonmakkarakeittoa

Tänään tein lempikeittoani, johon tulee kasvisraasteita, sulate- ja tuorejuustoa sekä siskonmakkaraa. Tästä keitosta monet perinteisen siskonmakkarakeiton inhoajatkin pitävät. Ohjeen olen saanut joskus kummitädiltäni, mutta alkuperäinen versio on hävinnyt ja nykyään olen tehnyt keiton näppituntumalta. Keitto on erittäin herkullista ja maku vain paranee säilytyksessä, joten keiton voi valmistaa jo syömistä edeltävänä päivänä. En löytänyt tähän hätään siskonmakkaraa, joten laitoin tilalle kanasuikaleita. Nekin sopivat keittoon vallan mainiosti. Tässä siis ohje:




SISKONMAKKARAKEITTO INTIALAISELLA KÄÄNTEELLÄ (3-4:lle hengelle)

2 tl öljyä
2-3 tl currya (tai maun mukaan, suosittelen 3 tl)
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
puolikas keskikokoista lanttua (= vajaa 300 g)
4 keskikokoista porkkanaa (= vajaa 300 g )
350-400 g siskonmakkaraa (/kanasuikaleita)
100 g maustamatonta tai valkosipulisulatejuustoa
100 g valkosipulituorejuustoa

Sekoita curry ja öljy kattilassa ja kuumenna, kunnes seos alkaa hiukan kuplia. Lisää vesi ja liemikuutio. Raasta lanttu ja porkkana karkeaksi raasteeksi. Lisää kiehuvaan veteen raasteet, sulate- ja tuorejuusto ja sekoittele, kunnes juustot ovat sulaneet liemen joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Purista raaka siskonmakkara kuoresta pienehköinä palleroina suoraan keiton joukkoon ja anna keiton kiehua vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes makkara on kypsynyt. Jos käytät kanasuikaleita lisää ne keittoon kypsiksi paistettuina. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kera.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi, ekaa kertaa täällä vierailen, tämä soppa näyttää hyvältä!
Hmm, miten tämä kommentti lähetetään...

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiva, kun käy vieraita =). Juu, tuo keitto on kyllä milettömän hyvää, kannattaa kokeilla. Suosittelen siskonmakkara-versiota, koska se on - jos mahdollista - vieläkin parempaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä soppa täytyy laittaa korvan taakse, tykkään tuon tyyppisistä keitoista!