sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2007

Pollo Limonello eli kanapastaa sitruunaisella kastikkeella

Tämän reseptin bongasin Pastanjauhannan kommenttilaatikosta, kirjoittajana Mii (alkuperäisohje ilmeisesti lehdestä). Raaka-aineet kuulostivat niin vastustamattomilta, että ohje oli laitettava kokeiluun heti. Jostain syystä tällä hetkellä sitruuna ja chili ovat olleet melkein kaikissa kokkauksissani jollain tavalla läsnä. Liekö syynä sitten tämä kevättalvi, kun tekee mieli sekä raikasta pirteyttä että lämmittävää tulisuutta.
Tykkäsin tästä pastasta kovasti, se oli sitruunaisempaa ja kirpsakampaa kuin sitruunan määrästä voisi päätellä. Osasyynä lienee jogurtti, joka tuo myös hapokkuutta sekä inkivääri, jossa on sitruunainen makuvivahde. Tunnustankin, että aluksi vierastin hunajan määrää ruuassa, mutta se oli tarpeen makujen tasoitukseen eikä pistänyt mitenkään läpi kastikkeesta. Käytin kastikkeeseen kevytkermaa, mutta varmasti kuohukerma olisi tuonut makuun erilaista pyöreyttä ja täyteläisyyttä. Kokeilen varmasti joskus "juhla"-versioon aidolla kermalla. Meillä ei valitettavasti ollut mitään tuoreyttejä, joten tämä on nyt kovinkin keltainen annos - luonnossa näytti tosin vieläkin keltaisemmalta. Suosittelen kaikille sitruunan ja hapokkaan makuisten ruokien ystäville!



POLLO LIMONELLO (neljälle)

3 broilerin rintafileetä
50g voita ja/tai loraus öljyä
1 pieni sipuli pilkottuna
ripaus cayennepippuria
2dl kuohukerma (käytin kevytkermaa)
1 rkl kanafondia
1/2rkl kurkumaa
3-4 murskattua valkosipulinkynttä
1-2tl raastettua inkivääriä
2rkl sitruunan mehua
2rkl hunajaa
2dl maustamatonta jogurttia
suolaa
noin 200g spagettia
parmesania tai pecorinoa
tuoreita yrttejä

Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja cayennepippuri, kuullota. Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki. (Tässä välissä voit laittaa spagettiveden kiehumaan.) Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella tulella. Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan.
Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua juustoa. Koristele annokset lehtipersiljalla tai muilla tuoreilla yrteillä.

(Vinkki: Kuumensin kurkumaa öljytilkassa jonkin aikaa ennen ruokaan lisäämistä, jotta sen kitkerä sivumaku poistuisi ja se antaisi ruokaan voimakkaampaa hyvää makua ja väriä.)

Ei kommentteja: