Tämä oli erityisen maistuva kokonaisuus. Tein murekkeen lisukkeeksi Maku-lehden reseptiä mukaillen hyväksi havaitun tomaattikastikkeen, mutta tein siitä tomaattisemman ja miedomman vähentämällä chilin ja oreganon määrä. Lisäksi keittelin kastikkeen erikseen katilassa sakeaksi. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Kastikkeessa oli juuri sopivasti potkua miedon makuiselle murekkeelle ja se sopi mukavasti myös uunijuuresten kanssa. Poikaystäväkin tykkäsi kovasti :).
SOIJA-LIHAMUREKE
300 g jauhelihaa
1 dl soijarouhetta
1/2 dl vettä
1 rkl liha-/kanafondia
1/2 dl kuivattua sipulia (tai 1 pieni sipuli pilkottuna ja kuullotettuna)
1 tl oreganoa
2 rkl ketsuppia
2 rkl balsamiviinietikkaa
5 viherpippuria murskattuna
2 tl mietoa chilikastiketta tai 6-10 tippaa tabascoa
mustapippuria (suolaa tarvittaessa)
1 kananmuna
Sekoita kanafondi veteen ja kaada isoon kulhoon soijarouheen joukkoon. Lisää muut mureketaikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Paista koepala mikrossa ja tarkista suola ja mausteet. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin mureke öljyttyyn vuokaan ja paista sitä 200 c noin 30 minuuttia. (Samassa vuoassa tulevat kätevästi myös uunijuurekset.)
CHILILLÄ HÖYSTETTY TOMAATTIKASTIKE (mukaeltu Maku-lehden reseptistä)
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1-2 tl oreganoa
1 tl Sambal Oelek-chilikastiketta
ripaus kanelia
vajaa 1/2 tl suolaa
Sekoita kaikki ainekset kattilassa, kuumenna ja anna porista hiljaisella tulella 20-25 minuuttia eli kunnes kastike on sakeaa. Tarjoa murekkeen kanssa.
Uunijuureksiin laitoin sipulia, perunaa ja porkkanaa sekä mausteiksi hunajaa, suolaa, rosmariinia, basilikaa ja hiukan rakuunaa. Öljynä käytin oliiviöljyä. Valmistusohjeen löydät täältä.
2 kommenttia:
Tätä soijamureketta voisinkin kokeilla...vaikuttaa hyvältä!!=)
Juu, suosittelen. Tämä oli oikein makoisaa, varsinkin tuon tomskukastikkeen kanssa :).
Lähetä kommentti