Tämän reseptin nappasin uusimmasta Makulehdestä. Olin todella tyytyväinen etenkin kastikkeeseen. Siinä oli sopivasti tulista potkua ja kaneli antoi mukavasti särmää. Lihapullat puolestaan olivat aika tavallisia ja miedohkon makuisia, mutta ne toimivat erinomaisesti vahvan makuisen kastikkeen kanssa. (Suiluissa pienet muutokset joita tein.) Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
ESPANJALAISET LIHAPULLAT JA CHILI-TOMAATTIKASTIKE
Lihapullat:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2 dl vettä (1 dl vettä)
1 viipale täysjyväpaahtoleipää (1 ruispala)
mustapippuria myllystä
suolaa
1 tl paprikajauhetta
400 g naudan paistijauhelihaa
(1 kananmuna)
Leikkaa sipulit silpuksi ja raasta porkkana. Lisää ne veteen yhdessä paahtoleivän kanssa. Mausta seos ja lisää joukkoon jauheliha. Anna taikinan levätä hetki. Pyörittele lihapullat voideltuun vuokaan ja paista niitä 200 c noin 10 minuuttia.
Chilikastike:
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl eli 3 tl Sambal Oelek-chilikastiketta (2tl)
1/2 dl tuoretta oreganoa silputtuna (vajaa 1 rkl kuivattua)
ripaus kanelia
1 rkl sokeria
1 rkl öljyä
1/2 dl vettä
(vajaa 1/2 tl suolaa)
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike lihapullien päälle uunivuokaan. Alenna uunin lämpö 150c ja jatka koko komeuden paistamista vielä 20 minuuttia. Tarjoa pastan kera.
(P.S Kuvat valitettavasti epäonnistuivat, mutta laitan kuvan kun - varmasti piankin - teen tätä seuraavan kerran.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti