lauantaina, helmikuuta 10, 2007

Mokkapalat


MOKKAPALAT

3 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
150 g margariinia (laktoositonta)
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kylmää vahvaa kahvia

Kuorrutus:
1 1/2-2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl sulatettua margariinia (laktoositonta)
2 rkl kylmää vahvaa kahvia

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää hiukan jäähtynyt, sulatettu rasva. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi. Paista isohkossa, voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 200c noin 20-25 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneelle kakulle. Leikkaa annospaloiksi kuorrutuksen jähmetyttyä.
(Vinkki: Voit tehdä mokkapalat myös leivinpellille, mutta silloin tarvitset n. 1 1/2 kertaisen annoksen kuorrutusta.)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Tuulentupaan!

Näin meidän perhessä syntyy mokkapalat tai meillä puhutaan Masaliisasta eli Massiksesta!

Pohja:
6 kananmunaa
4dl sokeria
200g sulaa voita
5dl vehnäjauhoja
- kananmunat ja sokeri vaahdotetaan hyvin
- lisätään vähän jäähtynyt voi ja vehnäjauhot
- taikina kaadetaan uunipellille, uuni 180 astetta ja 20 minuuttia kiertoilmauunissa

Kuorrutus:
6dl tomusokeria (360g)
55g sulaa voita kuumana
2rkl kaakaojauhetta
2rkl vaniljasokeria
4-6rkl vahvaa kuumaa kahvia
- yhdistä kuorutteen ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle

Tämä on meidän perheen miesten herkku ja sitä tarvitsisi olla koko ajan pakkasessa...eli varmaan taas tarvis leipoa!

=)terv. Herkku

Aurinkotuuli kirjoitti...

Paljon rasvaa ja sokeria, kuulostaa herkulliselta =D! Kiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla sitä joskus!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa herkulliset värit ja kiva tuo pyöreä muoto! Meilläkin mokkikset on suosittuja, niitä tehdään luvattoman usein=)

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin puhutaan Masaliisasta, luulin, että olen ainoa, joka sitä nimitystä käyttää... :) Onko Herkku Satakunnasta päin? :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Lilla My!!!

Satakunnasta ollaan juu...mahtaako kyseinen Masaliisa nimitys olla tosiaan täältä kotoisin, he hee hauska juttu!!! Olis kiva vaiks jutskata enemmänkin Lilla Myn kanssa!?
Tuolla kyseisellä pohja ohjeella olen myös tehnyt toscapiirakkaa, käypi hyvin siihenkin!
Viikon jatkoja kaikille =)

terv. Herkku =)

Anonyymi kirjoitti...

Vielä Lilla Mylle, voit meilata mulle osoitteeseen: herkkuhetki@luukku.com
jos kiinnostaa jutella enemmän näistä satakuntalaisista...kasari ruuista!!! =)

Terv. Herkku =)