Vähän tuulihatuista, myötä- ja vastatuulesta sekä elämän yleisestä ennakoimattomuudesta - ruokia ja tarinoita ruuanlaitosta.
lauantaina, helmikuuta 10, 2007
Mokkapalat
MOKKAPALAT
3 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
150 g margariinia (laktoositonta)
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kylmää vahvaa kahvia
Kuorrutus:
1 1/2-2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl sulatettua margariinia (laktoositonta)
2 rkl kylmää vahvaa kahvia
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää hiukan jäähtynyt, sulatettu rasva. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi. Paista isohkossa, voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 200c noin 20-25 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneelle kakulle. Leikkaa annospaloiksi kuorrutuksen jähmetyttyä.
(Vinkki: Voit tehdä mokkapalat myös leivinpellille, mutta silloin tarvitset n. 1 1/2 kertaisen annoksen kuorrutusta.)
Tunnisteet:
Laktoosittomat,
Makeat kakut ja piirakat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Heippa Tuulentupaan!
Näin meidän perhessä syntyy mokkapalat tai meillä puhutaan Masaliisasta eli Massiksesta!
Pohja:
6 kananmunaa
4dl sokeria
200g sulaa voita
5dl vehnäjauhoja
- kananmunat ja sokeri vaahdotetaan hyvin
- lisätään vähän jäähtynyt voi ja vehnäjauhot
- taikina kaadetaan uunipellille, uuni 180 astetta ja 20 minuuttia kiertoilmauunissa
Kuorrutus:
6dl tomusokeria (360g)
55g sulaa voita kuumana
2rkl kaakaojauhetta
2rkl vaniljasokeria
4-6rkl vahvaa kuumaa kahvia
- yhdistä kuorutteen ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle
Tämä on meidän perheen miesten herkku ja sitä tarvitsisi olla koko ajan pakkasessa...eli varmaan taas tarvis leipoa!
=)terv. Herkku
Paljon rasvaa ja sokeria, kuulostaa herkulliselta =D! Kiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla sitä joskus!
Onpa herkulliset värit ja kiva tuo pyöreä muoto! Meilläkin mokkikset on suosittuja, niitä tehdään luvattoman usein=)
Meilläkin puhutaan Masaliisasta, luulin, että olen ainoa, joka sitä nimitystä käyttää... :) Onko Herkku Satakunnasta päin? :)
Heippa Lilla My!!!
Satakunnasta ollaan juu...mahtaako kyseinen Masaliisa nimitys olla tosiaan täältä kotoisin, he hee hauska juttu!!! Olis kiva vaiks jutskata enemmänkin Lilla Myn kanssa!?
Tuolla kyseisellä pohja ohjeella olen myös tehnyt toscapiirakkaa, käypi hyvin siihenkin!
Viikon jatkoja kaikille =)
terv. Herkku =)
Vielä Lilla Mylle, voit meilata mulle osoitteeseen: herkkuhetki@luukku.com
jos kiinnostaa jutella enemmän näistä satakuntalaisista...kasari ruuista!!! =)
Terv. Herkku =)
Lähetä kommentti