Vähän tuulihatuista, myötä- ja vastatuulesta sekä elämän yleisestä ennakoimattomuudesta - ruokia ja tarinoita ruuanlaitosta.
sunnuntai, helmikuuta 04, 2007
Rukiiset puolukka-kookosmuffinit
Yli jääneestä kookosmaidosta piti saada tehtyä jotakin. Mieleen tuli pitkään muhinut idea kookoksen ja puolukan yhdistämisestä ja niinpä päädyin näihin muffareihin. Makumaailmassa yhdistyy mukavasti kotoisa ja kirpeä puolukka sekä eksoottinen kookos. Kookoksen maku on mieto, joten nämä saattavat käydä myös niille, jotka eivät ehkä muuten pitäisikään kookosesta. Jos taas pidät kookoksesta erityisesti, voit lisätä taikinaan hiukan kookoshiutaleita voimakkaampaa makua antamaan.
RUKIISET PUOLUKKA-KOOKOSMUFFINIT (12 isoa muffinia)
3 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g margariinia (laktoositonta)
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruisjauhoja
1/2 dl ruisleseitä
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kookosmaitoa
2 dl puolukoita
( 2-3 rkl kookoshiutaleita)
Koristeluun: Kookoshiutaleita ja/tai puolukoita
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti joukkoon sulatettu, hiukan jäähtynyt rasva. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne joukkoon vuorotellen kookosmaidon kanssa. Lisää lopuksi puolukat (ja kookoshiutaleet) ja kääntele taikina juuri ja juuri sekaisin. Kaada muffinitaikina isoihin paperisiin tai muffinipellin vuokiin. Ripottele päälle koristeet ja paista uunin keskitasolla 200c noin 2o minuuttia.
(Vinkki: pienissä paperivuoissa paistettaessa voi lämmön nostaa 225c ja paistoajan lyhentää noin 15 minuuttiin.)
Tunnisteet:
Laktoosittomat,
Pullat ja muffinit
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti