lauantaina, helmikuuta 10, 2007

Balsamico-valkosipuli- possu

Tämä reseptikokeilu oli yritys tehdä possunsuikaleita erilaisella ja hieman juhlavammalla tavalla. Harmikseni en vain ehtinyt kovin kauaa pitää possua marinadissa, minkä huomasi hiukan liian "vaimeana" makuna. Tarkoituksena oli myös laittaa timjamia possun kaveriksi, mutta se olikin valitettavasti päässyt loppumaan. Laakerinlehti toimi kuitenkin tässä myös hyvin. (Varo kuitenkin ettet laita sitä liikaa, sillä se helposti dominoi muita makuja.) Mielestäni maukas ruoka :).



BALSAMICO-VALKOSIPULI- POSSU

400g marinoimattomia possunsuikaleita

Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl balsamicoa
3 rkl ketsuppia
1 1/2 rkl soijaa
2 valkosipulinkynttä
n. 10 viherpippuria
mustapippuria ja suolaa

Kastikkeeseen:
2 dl (kevyt)kermaa
1 rkl kuivattua sipulia
pala laakerinlehteä tai hiukan kuivattua timjamia
(suolaa, pippuria)

Paloittele valkosipulinkynnet viipaleiksi tai puserra ne valkosipulinpuristimella ja murskaa viherpippurit. Sekoita marinadin ainekset, possu joukkoon ja sekoita huolellisesti. Anna maustua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa - mielellään yön ylikin.
Ota liha puolituntia ennen valmistusta lämpiämään. Kaada huoneenlämpöinen liha marinadeineen pannulle ja ruskista lihaan ja valkosipuleihin kovalla lämmöllä kaunis ruskea pinta. Kaada joukkoon kevyt kerma, mausteet ja pieneksi murskattu kuivattu sipuli. Hauduta miedolla lämmöllä 25-30 min eli kunnes liha on mureaa ja kypsää. Tarkista suola ja tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja: