sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Chili-kanakeitto ja gratinoidut valkosipuli-ruisleivät

Tämä kanakeittokokeilu oli ehdottoman onnistunut, juuri sopivan ärhäkkä ja ruokaisa. Tosin omasta versiostani meinasi tulla vähän liiankin ruokaisaa, kun päätin tuon riisidesin päälle heittää vielä purkin pohjalla notkuneen puolikkaan. Siksi siis näyttää keittolautasellakin hitusen ahtaalta, mutta noilla ohjeen määrillä pitäisi kuitenkin tulla padan sijasta keittoa :). Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä punaisen puhuvaa keittoa, jos olet chilin ja kanan ystävä. Juu, ja valkosipulileivät kruunaavat kokonaisuuden, mutta maistuisivat myös yksinään.


CHILI-KANAKEITTO JA GRATINOIDUT VALKOSIPULI-RUISLEIVÄT

Keitto:
300 g marinoituja kanasuikaleita
2 porkkanaa
4 pienehköä perunaa
1 rkl ruokaöljyä
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl Sambal Oelek-chilikastiketta
1 dl pika täysjyväriisiä
1 dl punaisia linssejä
1/2 pss maissi tai herne-maissi-paprikaa

Ruskista kanasuikaleet kypsiksi ja laita sivuun. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuumenna kattilassa öljy, lisää kasvikset ja kuullota niitä hetki kuumassa öljyssä. Lisää vesi, kanaliemikuutio ja chilikastike. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon kana sekä huuhdellut linssit ja riisit. Keitä vielä toiset 10 minuuttia. Lisää juuri ennen tarjoamista pakastevihannekset. Tarjoa keitto gratinoitujen leipien kera.

Gratinoidut leivät kahdelle:
2 viipaletta ruisleipää
4 viipaletta juustoa
margariinia
pala valkosipulinkynttä

Paahda leivät leivänpaahtimessa pinnaltaa hiukan rapeiksi. (Tämä ei ole vättämätöntä, mutta se edesauttaa valkosipulin tarttumista leivän pintaan.) Hankaa leipien pintaa kuoritulla valkosipulinkynnellä. Voitele leivät, lisää kummallekin 2 juuston viipaletta ja gratinoi grillivastuksilla mikrossa (tai uunissa 225c) muutama minuutti eli kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä. Nauti keiton kera tai sellaisenaan.

Ei kommentteja: