lauantaina, maaliskuuta 17, 2007

Supisuomalaiset eli puolukkaiset ruisjogurtti-rahkapullat

Nämä eivät näytä kovin kauniilta, mutta olivat todella hyviä. Poikaystäväkin tykkäsi, vaikka on yleensä enemmän perinteisten kanelikorvapuustien perään :).


PUOLUKKAISET RUISJOGURTTI-RAHKAPULLAT (24 pullaa)

2 1/2 dl pullataikina (ohje täällä)

Rahkatäyte
2 dl ruis-pähkinäjogurttia (Pirkka)
3-4 rkl rahkaa
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Päälle: puolukoita

Sekoita kaikki rahkatäytteen aineet - paitsi puolukat - keskenään ja laita täyte kylmään odottamaan. Nujerra kohonneesta taikinasta kuplat ja leivo siitä jauhotetulla alustalla 2 tankoa. Jaa molemmat tangot 12 samankokoiseen palaan. Pyörittele palat pikkupullien tapaan ja nosta paperoidulle pellille kohoamaan. Paina kohonneisiin pulliin syvennys jahotetulla lasin pohjalla. Lusikoi noin ruokalusikallinen rahkatäytettä syvennyksiin ja ripottele päälle jäisiä puolukoita. Voitele pullien reunat kananmunalla ja paista niitä uunin keskitasolla 225c noin 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja: