maanantaina, maaliskuuta 16, 2009

RUOKATORSTAI: Katkarapu-nuudelikeitto

Ja taas innokasta kokkailua Torstairaamatusta. Ei pettänyt resepti tälläkään kertaa - ei edes pienen hienosäädön kanssa. Tätä nopeampaa iltaruokaa saa muuten hakea. Hyvin jaksoi kahden tanssitunnin jälkeenkin vielä odottaa sen kymmenisen minuuttia, jonka tämän tekeminen vie! Kevyttä ja raikasta pikaruokaa, joka vie nälän. Parempaa saa hakea.



KATKARAPU-NUUDELIKEITTO

6 dl kanalientä
200 g pakastekasvissuikaleita (laitoin pakastepaprikaa sekä tuoretta itse paloiteltua sipulia, valkosipulia ja porkkanaa)
pari kourallista paloiteltuja vehnänuudeleita (laitoin täysjyvää)
2 rkl soijakastiketta
hiukan tabascoa tai sambal oelekia
100-200 g katkarapuja
tuoretta persiljaa tai korianteria
(oma lisäys: 2-3 tl limen mehua)

1. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää jäiset pakastekasvissuikaleet, paloiteltu nuudeli ja mausteet. Keitä viisi minuuttia.
2. Lisää katkaravut ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää keittoon hienonnettu tuoreyrtti (sekä limen mehu).

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kiitos maistuvasta ja simppelistä reseptistä, tätä syötiin meillä toissapäivänä :)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Olkaatten hyvä, tätä vartenhan ruokablogit ovat olemassa: laittamassa hyvää kiertämään :).

Toni kirjoitti...

Loistavaa! Kokeilen tätä heti ensi töikseni, mitenköhän herkkusienet toimisivat ko. keitossa? Eikun kokeilemaan.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Sanoisin, että tuoreet herkkusienet sopivat keittoon erinomaisesti. Toivottavasti maistuu!