perjantaina, toukokuuta 22, 2009

Blogimaailmalöytöjä: Vaniljatäytteiset pullat

Bongasin tämän reseptin jo ajat sitten Ei makeaa mahan täydeltä-blogista. Mutta kuten tavallista, kesti kauan, että sain pistettyä ohjeen kokeiluun. Ja kyllä kannatti!! Näistä tuli kertaheitolla yksi lempparipullani (pullahan ei siis voi olla pahaa, muuten kuin satunnaisten rusinasattumien liepeillä). Nämä olivat aivan uskomattoman herkullisia. Suosittelen todella lämpimästi kaikille vähänkään pullasta pitäville! Meillä nämä upposivat parempiin suihin hetkessä. Saunan jälkeen. Kylmän maidon kera. Ah!

VANILJATÄYTTEISET PULLAT (n. 40 kpl)

4 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
n. 15-16 dl jauhoja

täyte:
1½ dl vanilijakreemijauhetta
4½ dl maitoa
(tai
vaniljakastikejauhetta; tee kastikkeesta pakkauksen ohjetta huomattavasti paksumpaa) 

päälle:
50 g sulatettua margariinia
hienoasokeria

1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri ja lisää munat yksitellen ja lämmin maito. 
2. Sekoita hiiva jauhojen joukkoon, lisää taikinaan ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota. 
3. Sekoita täytteen ainekset ja laita kylmään odottamaan.
4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota n. 10cm:n muotilla pyörylöitä. 
5. Laita pieni lusikallinen täytettä keskelle ja nipistä nyyteiksi. 
6. Nosta nyytit saumapuoli alaspäin pellille. Anna kohota hyvin. 
7. Paista 250 asteisessa uunissa n. 10 min. 
8. Sivele pullat voisulalla ja kasta heti sokeriin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ah, täydellisenoloinen pullaresepti! Tämä on pakko laittaa kokeiluun mahdollisimman pian :) Mistä muuten tuota vaniljakreemijauhetta voi ostaa? Löytyykö ihan normaalista marketista?

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei! Kyllä vain pitäisi kreemijauhetta löytyä ihan pienimmistäkin kaupoista. Katselepa samasta hyllystä, jossa on pussikeittoja ja vastaavia puolivalmisteita. Ainakin Blå bandilta ja Ekströmsiltä löytyy vaniljakastikejauhepusseja. Paketti maksaa alle pari euroa.

Minna Lähteenmäki kirjoitti...

Hei!

Vaniljakreemihän siis ei ole sama asia kuin vaniljakastike. Kreemijauhetta ei tunnu ihan joka kaupasta löytyvän, mutta ainakin Citymarket ja jotkut Hong Kongit sitä myyvät. Cittari kaupitteli ainakin meillä päin kahtakin eri laatua. Löytyy ihan vaniljakreemijauheen nimellä :)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Voi olla, mutta enpä nyt äkkiseltään osaisi sanoa mitä eroa on sillä, että tekee paksua kastiketta vaniljakastikkejauheesta kuin että tekisi sitä vaniljakreemijauheesta. Maku ja koostumus on mielestäni samanlaiset molemmissa eli väittäisin, että melkein samaa tavaraa sisältävät molemmat.

Osaisiko joku sanoa onko näillä jauheilla todellista eroa ja mikähän se mahtaa olla?

Joka tapauksessa valmiista vaniljakastikejauheesta kun tekee paksua kastiketta (jota mielestäni voisi myös kreemiksi ainakin koostumuksensa puolesta kutsua), se toimii aivan loistavasti. Jos kreemin nimellä ei siis jauhetta löydy, en lähtisi suotta metsästämään.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Tarkensin ohjetta nyt hiukan. Itse tein siis Blå bandin vaniljakastikejauheella ja tein kastikkeesta kreemimäistä laittamalla nestettä vain hiukan reilut puolet tavalliseen kastikkeeseen ohjeistetusta määrästä.