Tervehdys! Viime postauksesta on kulunut melkolailla aikaa, koska olin tässä viikon verran reissun päällä (siitä lisää myöhemmin). Silläpä vähän myöhässä tämä vappupostaus. Kävimme perinteistäkin perinteisempään tapaan tietenkin vappupäivän piknikillä, jonne valmistin reiluja ja ruokaisia kanapatonkeja. Taikinan tein jo edellisenä päivänä helpottamaan vappupäivän aamun touhuiluja. Leipätaikina onkin muokattu aiemmin valmistamistani Unimatin seesamruuduista. Nämä taltuttivat suuremmankin nälän ja valmistaminen oli edellisen päivän valmistelujen takia hyvin helppoa ja nopeaa. Sitruunankuori sopii mielettomän hyvin leivän maustamiseen - jotenkin se antaa sellaisen hienostuneen ja erilaisen vivahteen. Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan. Taidankin samalla osallistua tällä reseptillä myös piknikaiheiseen kuukauden ruokahaasteeseen. Voilá!
SITRUUNAISET KANAPATONGIT (4-5 patonkia)
Patonkitaikina:
5 dl haaleaa vettä
25 g tuorehiivaa
5 rkl sesaminsiemeniä
yhden sitruunan raastettu kuori
1 1/2-2 tl suolaa
3 rkl öljyä
4 dl grahamjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
Täytteet:
paistettua ja maustettua broilerin rintafilettä viipaleina
juustoa
salaatinlehtiä
puolitettuja kirsikkatomaatteja
punasipulia ohuina viipaleina
tuoreita basilikan lehtiä
sitruunamehua,oliiviöljyä ja balsamicoa
rouhittua mustapippuria
1. Sekoita pieneen määrään vettä hiiva. Lisää loppu vesi, suola, sitruunankuori, öljy ja grahamjauhot. Sekoita huolella. Alusta taikinaan lopuksi vehnäjauhot.
2. Laita taikina kannelliseen astiaan jääkaappiin yön yli. (Tai normaalisti valmistettaessa anna kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi 30-40 min.)
3. Aamulla (tai 30-40 min jälkeen) vaivaa taikinasta ilmakuplat. Muotoile taikinasta kostein käsin reiluhkoja patonkeja ja anna kohota 15 min + sen aikaa, että uuni lämpenee 225 c.
4. Paista uunin keskitasolla 15-20 min eli kunnes patongit saavat kauniin värin.
5. Täytä jäähtyneet patongit, kääräise voipaperiin ja folioon ja pakkaa eväsreppuun. Nauti auringonpaisteessa viltin päällä - mieluiten hyvän kuoharin saattelemana.
Yllä samasta leivästä paremmalle puoliskolle valmistettu krapulankarkoitusaamiainen. Alapuolella taasen vappuaattona valmistettu pikainen pastalounas piramvera-tyyliin (= pasta, pesto, kirsikkatomaatti, porkkana, kesäkurpitsa, tuore basilika). NAM!
2 kommenttia:
Leivän maustaminen sitruunalla onkin aivan uusi idea, ties mitä siitä saisikaan kehiteltyä (myös lohi/tillitäyte voisi sopia väliin aika hyvin?).
Oletko muuten saanut meiltä blogimiittipostia?
Kiitos. Kiitos. Voihan kehveli sentään, juu. Olin saanut ja lukenut ja kertaalleen jo unohtanutkin koko miitin. Mutta täältä sitä tullaan, jos vielä mukaan sopii!?
Lähetä kommentti