keskiviikkona, toukokuuta 20, 2009

Smokin' hot tortillasagne!

Kun rakkaimpasi soittaa ja pyytää tekemään ruokaa, koska on herännyt neljältä aamulla, eikä ole matkustamisen takia ehtinyt vielä seitsemään mennessä illallakaan syödä kunnolla, ei voi muuta kuin panna parastaan. Toivomuksena oli vanha kunnon mango-broilerlasagne. Olimme kuitenkin puhuneet jo pidemmän aikaa, että pitäisi kokeilla lasagnen kasausta tortillaletuista, joten pätin soveltaa. 

Lähdin kauppaan aika fiilispohjalta. Ensin suunnittelin tekeväni tomaattikastikkeen itse ja käyttäväni sitten kolmen juuston ruokakermaa toisena kastikkeena. Jostain syystä sain päähäni, että laitankin ruokakerman tilalle valmista cheddardippiä ja menin tutkailemaan tex-mex-hyllyä. Siellä silmiini osui Rainbow:n (uutuus?) savunmakuinen salsakastike. Sitähän oli suorastaan pakko kokeilla. Suosittelenkin savuista salsaa! Se oli hiukan makeaa ja ketsuppimaista, miedosti savun makuista ja sopii myös vähemmän ärhäkästä pitäville. Käyttäisin kyseistä tuotetta ainakin esimerkiksi grillaukseen - ehkä jopa pelkiltään grillauskastikkeena - tai perunan dippaamiseen ketsupin sijaan. Tortillalätyistä sen verran, että ne toimivat aivan kuin tuorepasta, joten kiva idea siinä mielessä. (Nappasin ajauksen alunperin muistaakseni Yhteishyvästä.)

Joka tapauksessa tämä ruoka itsessään on hehkutuksen arvoinen. Tiedättehän tunteen, kun keksitte vain yhdistellä sitä, tätä ja tuota, ettekä mieti asiaa sen kummemmin, kunnes yhtäkkiä lautasella onkin uskomattoman hyvää herkkuruokaa?!? Tässä tunne TODELLAKIN pääsi valloilleen - uusi bravuuri on löytynyt. Toteutus oli vielä yksinkertainen, joten tätä teidänkin on pakko kokeilla!

SMOKIN' HOT TORTILLASAGNE (5-6:lle)

1 prk Rainbow:n savunmakuista salsaa (tai vaikkapa itse savuaromilla maustamaasi tavallista) + 1 1/2 prk vettä (+ 1 rkl balsamicoa taittamaan makeutta sekä chiliä, jos pidät tulisesta)
400 g kalkkunan tai broilerin lihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1/2 kesäkurpitsa
1 prk cheddar-dippiä + 1 prk vettä
1 pss tortillalättyjä (8kpl)
oliiviöljyä
juustoraastetta

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele paprika ja kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. 
2. Kuullota kuumassa öljytilkassa ensin sipuleita hetki ja lisää sitten huoneenlämpöinen jauheliha. Paista kunnes jauheliha ja sipulit saavat vähän väriä. 
3. Kaada joukkoon salsa ja 1 1/2 purkillista vettä (lisää halutessasi balsamico ja chili). Sekoita kunnes kastike sakenee jälleen ja lisää loput kasvikset. Anna pöhistä muutama minuutti. 
4. Sekoita cheddardippiin vesi ja sekoita, kunnes se sakeutuu jälleen. Voitele iso lasagnevuoka ja aloita lasagnen kokoaminen. 
5. Kaada vuoan pohjalle kalkkuna- ja juustokastikkeita ja laita päälle 3 puolitettua tortillalättyä (tai vuoan muodon mukaan niin, että vuoka suunnilleen peittyy). 
6. Jatka kasaamista latomalla vuokaan vuoronperään kastikkeita ja tortillalättyjä. Viimeisen kerroksen tulee olla kastiketta. 
7. Ripottele lopuksi päälle sen verran juustoraastetta, että pinta peittyy. Paista 175 c  uunissa noin 40 minuuttia. 

(HUOM! Reseptissä ei tarkoituksella ole lainkaan suolaa, koska kastikkeet sisältävät niitä jo reilusti eikä lisäsuolaa siis tarvita.)

4 kommenttia:

Ranja kirjoitti...

Tätä voisi kyllä kokeilla!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kokeile ihmeessä, tämä oli aivan ihanaa!!

oliivia kirjoitti...

Taas ihan mahtava resepti!! Se mango-broilerlasagne on aivan loistavaa, mutta tämä saattaa olla jopa vielä parempaa! Ja nopsa ja helppo valmistus on vielä lisäbonusta. Kiitos taas hyvästä ideasta!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Voi kiitos kehuistasi Oliivia! Kiva, että olen voinut olla avuksi ruuanlaitossa.

Tässä reseptissä on muuten sekin hyvä puoli, että kastikkeita ja tortillalättyjä voi pitää aina jemmassa ja heittää joukkoon mitä (kasviksia/lihaa/kanaa/soijatuotetta) sattuukaan kaapista löytymään.