sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Sitruunaboston

Ja lisää sitruunaisia ihanuuksia. Tälläkertaa kokeilin sitruunakiisseliä pullan täytteeksi. Muuten kaikki meni aikalailla suunnitelmien mukaan, mutta pinta pääsi kärähtämään, kun sokerinen täyte levisi pullan pintaan kananmunaa siihen sutiessa. Ja tietysti uuninlamppukin sanoi sopimuksensa irti juuri ennen pullan uuniin laittoa, joten en voinut seurata pinnan väriä kovin tarkasti. Ja niinhän siinä sitten kävi, että mustaksi meni. Onneksi ei kuitenkaan syömäkelvottomaksi. Jatkossa laitan jo alkuvaiheessa päälle folion, kunhan pinta on saanut vähän väriä. Maku oli mielestäni muuten hyvä, mutta sitruuna olisi saanut maistua voimakkaammin. Suosittelenkin tekemään kiissellistä melko sitruunaisen, sanoisin että 3 rkl sitruunan mehua ja kokonaisen sitruunan kuori saisi vähintään olla. Kehittelen varmasti ohjetta vielä hiukan ja palaan asiaan. Mutta voi tätä toki näinkin kokeilla, maistui ihan makoislle :)!



SITRUUNABOSTON

2 1/2 pullataikina (ohjeen löydät esimerkiksi täältä.)

Täyte:
1/2 annos sitruunavaniljakastiketta (ohje sitruunavanilja-muffinien yhteydessä)
n. 25 g margariinia
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl vehnäjauhoja

Valmista ensin sitruunakastike ja sitten pullataikina ohjeiden mukaan. Kauli pullataikina ohuehkoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä sille ohueksi kerrokseksi pehmeä margariini ja ripottele päälle sokerit. Levitä levylle vielä sitruunakastike ja ripottele tasaisesti päälle sihdin läpi vehnäjauhot. Kääri levy leveämmästä reunasta päin rullalle. (Ole huolellinen rullauksen kanssa, koska täyte tuppaa löysähkönä tursuilemaan.) Leikkaa 12-15 isohkoon palaseen. Asettele palat voideltuun vuokaan ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele boston munalla ja paista uunin alatasolla 200c 25-30 minuuttia. Tarkkaille bostonia ja peitä se foliolla n.10 minuutin paiston jälkeen tai kun pinta on saanut sopivasti väriä (Muutoin pinta voi sokerisen täytteen takia kärähtää - kuten minulle kävi, höm...)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olin ehdottamassa kuukauden ruokahaasteen aiheeksi sitruunaa, mutta ei tartte enää, senkun lukee vaan sun postauksia!! Kiva!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hih, kiitoksia vaan. Nyt on jotenkin niin kevättä rinnassa, että raikas sitruuna maistuu :). Uppoaa niin makean kuin suolaisenkin mausteena, nams!!