sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007

Sitruunalla ja basilikalla ryyditetty tonnikalavuoka

Tämä pastavuoka on todellinen kiireisen tai laiskan päivän pelastaja. Esivalmistelut sujuvat 10 minuutissa ja vuoka valmistuu uunissa kuin itsestään. Sitruunan käytöstä en sano muuta kuin, että vuoka maistui oikein raikkaalta :)...

SITRUUNALLA JA BASILIKALLA RYYDITETTY TONNIKALAVUOKA

5 dl (kaura)makaronia
1 kalaliemikuutio
1 prk tonnikalaa vedessä
1 prk tonnikalaa öljyssä
2 porkkanaa raastettuna
1 tuoretomaatti kuutioina (siemenet ja kanta poistettuna)
vajaa 1 tl sitruunapippuria
2-3 tl basilikaa
1-1 1/2 rkl sitruunamehua
2 dl kevyt fraichea (5%)
2 dl maitoa
1 kananmuna
(suolaa)
Päälle: Juustoraastetta

Keitä makaronit lähes kypsiksi kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Sekoita keskenään valutetut tonnikalat, kasvikset, mausteet, nesteet ja muna. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa, (Maut saavat olla suht' voimakkaita, koska ne tasaantuvat mausteiden imeytyessä makaroneihin.) Laita voideltuun (noin 24cm halkaisija) vuokaan kerroksittain keitettyjä makaroneja ja tonnikalakastiketta ja sekoittele sen verran, että makaronit varmasti peittyvät kastikkeeseen. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta ja paista vuokaa 200c uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.

3 kommenttia:

piua kirjoitti...

Tosi hyvältä vaikuttava resepti. Vähän jäin miettimään että mitähän tarkoitit ohjeen kohdalla kaksi maitoa. Ai mitä? Kaksi litraa? Kaksi desiä? kaksi lehmää? No ei, desiä sie kai tarkoitit mut oli hauska virhe. Kaksi maitoa, kiitos!

Edellisen postauksen paprikat vaikuttivat tosi herkuilta, pitänee kokeilla pian!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hih, joo pitää olla vähän enemmän tarkuutta noiden mittojen kanssa. Tulee muuten ihan eri ruokaa, makaronivelliä :). Nyt onpi asia kuitenkin korjattu.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä vaikuttaisi hyvältä ja nopsalta arkiruoalta :)