torstaina, maaliskuuta 01, 2007

Vaniljainen karviaisrahka

Tämä kokeilu oli mukava yllätys. Rahka maistui täyteläiseltä herkulta, mutta on silti kevyttä.


VANILJAINEN KARVIAISRAHKA

1/2 pkt (1 pss) Ekströms vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
1 tlk (250g) rahkaa
n. 150 g sokeroitua karviaissosetta
2-3 rkl sokeria (tai maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria

Valmista vaniljakastike sekoittamalla maito ja vaniljakastikejauhe keskenään. Sekoita rahkan joukkoon sokerit ja karviaissose. Yhdistä kaikki ainekset ja anna rahkan vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

(Vinkki: Kokeile myös muilla kirpakoilla marjoilla, kuten mustaherukoilla tai puolukoilla)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täältäpä löytyi ihana jälkkäri ;) olen tehnyt itse samankaltaista blå bandin vaniljakstikkeeseen ja puolukkahillosta :D

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei! Kappas vaan, olit tosiaan tehnyt melkein samanlaista joskus. Tämä oli kyllä hyvää. Sain idean, kun oli jäänyt yksi vaniljakastikepussi ja rahkapurkki pyörimään kaappien perälle. Tämä oli kyllä hyvää:)!