
CHICKEN TIKKA (4-5:lle)
750 g maustamattomia broilerin rintafileitä
Marinadi:
2 dl ruoanvalmistusjogurttia
4 valkosipulinkynttä
n. 50 g tuoretta inkivääriä (35-40 g ehkä riittäisi)
2 tuoretta chiliä (laitoin 1 tl sambal oelekia ja 1 tl intialaista mausteseosta)
1/4 tl mustapippuria
1/4 chilijauhetta
suolaa
1/2 juustokuminaa eli jeeraa
tuoretta minttua (laitoin kuivattua)
tuoretta korianteria (laitoin jauhettua)
2 tl sitruunamehua
1/2 tl currya
Voiteluun: ruokaöljyä
Sekoita jogurttiin hienonnettu valkosipuli, chili ja yrtit sekä raastettu inkivääri ja muut mausteet. (Tuoreiden yrttien sijaan voi käyttää kuivattuja ja jos jotain maustetta puuttuu, muita voi laittaa enemmän.) Leikkaa broilerfileet kahteen tai kolmeen osaan ja laita marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli.
Kuumenna uuni 180c. Nosta broilerpalat uunipellille irti toisistaan ja paista niitä noin 20 min. Voitele palat juuri ennen tarjoamista öljyllä ja laita palat hetkeksi 250c uuniin tai grilliin, jotta pinta saa väriä. Tarjoa (parmesaani)riisin ja mangochutneyn tai sweet-chilisaucen kera.
Riisi:
tarvittava määrä riisiä
15-30 g parmesaania/hlö (riippuen kuinka vahvan makuista riisistä haluat)
Keitä riisi ilman suolalisää, pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta parmesaani ja sekoita kuuman riisin joukkoon juuri ennen tarjoilua. (Tarkista suola.) Tarjoa lihan, kanan tai kalan lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti