sunnuntaina, syyskuuta 23, 2007

Chicken Tikka

Tämä resepti on jälleen Ruokatorstain satoa ja voi että! Alan olla päivä päivältä iloisempi, että omistan kyseisen opuksen. Tässäkin ruuassa tuntui olevan kaikki kohdillaan. Maku oli kaikkiaan mausteinen, mutta ei kovin tulinen ja liha oli marinoitunut jogurtissa erityisen mureaksi. Tosin inkivääri - niin hyvää kuin se onkin - ehkä aavistuksen dominoi makuja. Sen määrän vähentämistä voisi siis harkita. Kannattaa joka tapauksessa aivan ehdottomasti kokeilla tätä, jos olet kanan ja mausteisten ruokien ystävä! Harrastin tässä pienimuotoista crossailua ja tarjosin kanan parmesaanilla höystetyn riisin kera. Kävi mielestäni kanan kylkeen mainiosti "epäsovinnaisuudestaan" huolimatta. Suosittelen kokeilemaan parmesaaniriisiä muutenkin jonkin ruoan lisäkkeeksi - se on vaan niin hyvää! Ja idea riisin maustamiseenhan oli alunperin napattu täältä.


CHICKEN TIKKA (4-5:lle)

750 g maustamattomia broilerin rintafileitä

Marinadi:
2 dl ruoanvalmistusjogurttia
4 valkosipulinkynttä
n. 50 g tuoretta inkivääriä (35-40 g ehkä riittäisi)
2 tuoretta chiliä (laitoin 1 tl sambal oelekia ja 1 tl intialaista mausteseosta)
1/4 tl mustapippuria
1/4 chilijauhetta
suolaa
1/2 juustokuminaa eli jeeraa
tuoretta minttua (laitoin kuivattua)
tuoretta korianteria (laitoin jauhettua)
2 tl sitruunamehua
1/2 tl currya
Voiteluun: ruokaöljyä

Sekoita jogurttiin hienonnettu valkosipuli, chili ja yrtit sekä raastettu inkivääri ja muut mausteet. (Tuoreiden yrttien sijaan voi käyttää kuivattuja ja jos jotain maustetta puuttuu, muita voi laittaa enemmän.) Leikkaa broilerfileet kahteen tai kolmeen osaan ja laita marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli.
Kuumenna uuni 180c. Nosta broilerpalat uunipellille irti toisistaan ja paista niitä noin 20 min. Voitele palat juuri ennen tarjoamista öljyllä ja laita palat hetkeksi 250c uuniin tai grilliin, jotta pinta saa väriä. Tarjoa (parmesaani)riisin ja mangochutneyn tai sweet-chilisaucen kera.

Riisi:
tarvittava määrä riisiä
15-30 g parmesaania/hlö (riippuen kuinka vahvan makuista riisistä haluat)

Keitä riisi ilman suolalisää, pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta parmesaani ja sekoita kuuman riisin joukkoon juuri ennen tarjoilua. (Tarkista suola.) Tarjoa lihan, kanan tai kalan lisukkeena.

Ei kommentteja: