sunnuntaina, syyskuuta 02, 2007

Back to basics eli kotitekoista mysliä kiireisiin aamuihin

Mikäs sen nopsempi ja ravitsevampi aamupala kuin maitoon tai jogurttiin sekoitettu mysli? Ja kotitekoisena vielä helppoa, halpaa ja herkullista - todellista arjen pientä luksusta. Myslistä saa mukavasti vaihtelua puurolle ja sitä on näpsäkkä ottaa vaikka välipalaksi töihin. Eikä siinä ole mitään vikaa kiireettöminä sunnuntaiaamuina nautittunakaan :D! Seuraavassa siis jo aiemmin blogissani postattu ja hyväksi havaittu kotimyslin perusohje Tuulentuvan emännän makuun muunneltuna.


PAAHDETTU KOTIMYSLI

5 dl puurohiutaleita
2 dl Kuidukas lesesekoitusta
2 ruisnäkkileivän viipaletta paloina
1 dl 4-viljan Sun muroja
1/2 dl maapähkinärouhetta
3 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl (fariini-)sokeria
1 1/2 rkl tummaa siirappia

Laita uuni kuumenemaan 200c. Sekoita hiutaleet, leseet, ja sokeri keskenään ja levitä reunalliselle, leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle näkkärin palat, siemenet sekä pähkinät ja valuta siirappi ohuena nauhana tasaisesti ainesten päälle. Paahda mysliä noin kymmenen minuuttia eli kunnes siirappi alkaa kuplia ja siemenet ovat saaneet sopivasti väriä. Jäähdytä, lisää joukkoon murot ja sekoita. Säilytä kannellisessa astiassa huoneenlämmössä. (Säilyy maukkaana kuivassa paikassa pidettynä parisen viikkoa.)

Ei kommentteja: