lauantaina, syyskuuta 01, 2007

Possu-banaanipata

Tämän mainion ja mielenkiintoisen reseptin bongasin uusimmasta Maku-lehdestä. Maistui oikein herkulliselta, mutta käyttäisin tässä ehkä kuitenkin mieluummin kanan lihaa tai soijasuikaleita johtuen possun läpitunkevasta ominaismausta. Vaikka mausteet olivat tulisia, maut olivat kuitenkin myös aika hentoja. Mutta kaikkinensa siis toimiva kokonaisuus ja jälleen varsin sopivan lämmittävää syyspäivän syötävää. Hitusen muutin alkuperäistä reseptiä raaka-ainesaatavuuden vuoksi, mutta pääpiirteissään noudatin ohjetta lähes orjallisesti. Suosittelen kaikille kookoksesta ja aasialaistyyppisistä ruuista pitäville.


POSSU-BANAANIPATA (4-5:lle)

1-2 rkl öljyä
1 pkt possunpaistisuikaleita (400-500g)
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chilipalko (1/2 tl sambalo oelekia ja 1 rkl sweet chili-saucea)
1 rkl currya
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
n. 1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl limemehua
(1 1/2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen)
1 iso, kypsä banaani
tuoretta korianteria (ei ollut saatavilla)

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihasuikaleet. Lisää sipulisilput. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili. Lisää chili ja curry pannulle ja sekoittele hetki. Kaada kookosmaito ja purkin huuhteluvesi pannulle. Lisää soijakastike ja limemehu. (Ripottele halutessasi vehnäjauhoja suurusteeksi ja sekoita huolella.) Anna padan kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 min. Halkaise lopuksi kuorittu banaani pitkittäin, viipaloi ja lisää pataan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta. Koristele tuoreella korianterilla.

(P.S Pahoittele kuvan värittömyyttä, se ei tee oikeutta tälle herkulliselle padalle. Iltavalossa ruoka sai sinertävän sävyn, vaikka se oli oikeasti lempeän keltaista.)

Ei kommentteja: