Vähän tuulihatuista, myötä- ja vastatuulesta sekä elämän yleisestä ennakoimattomuudesta - ruokia ja tarinoita ruuanlaitosta.
sunnuntai, syyskuuta 09, 2007
Rukiinen tonnikalapiirakka
RUKIINEN TONNIKALAPIIRAKKA
Pohja:
2 dl vettä
n. 3 dl Myllärin ruisleipäainesta
1 1/2 rkl öljyä
Täyte:
1 tölkki chilillä maustettua tonnikalaa
1 sipuli
n. 100 g paprikaa
1 tlk herkkusieniä
1/2 tlk ananasta
10 oliivia
1/2-1 tl limen raastettua kuorta
1 tl limemehua
2 tl basilikaa
2 tl öljyä
2 tl margariinia tai voita
2 dl maitoa
1 kananmuna
suolaa ja pippuria
päälle juustoraastetta
Sekoita lämpöinen vesi, öljy ja jauhot ja vaivaa löysäksi taikinaksi. Anna levätä puolisen tuntia. Painele taikina voidellun ja jauhotetun uunivuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja hyvin ja esipaista sitä 200c uunissa vajaa 15 minuuttia. Valmista tällä välin täyte. Kuori, puolita ja viipaloi sipuli. Pilko paprika ja oliivit. Valuta herkkusienet ja ananas. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Paista sipuleihin ensin hiukan väriä ja lisää joukkoon paprikat ja herkkusienet. Paista kunnes neste on haihtunut. Lisää oliivit, ananakset ja tonnikala. Kuumenna hetki. Mausta lopuksi limen kuorella ja mehulla sekä basilikalla ja mustapipurilla. Tarkista suola ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Sekoita keskenään maito ja kananmuna sekä mausta pienellä määrällä suolaa. Kaada munamaito täytteen päälle, sekoita hiukan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 175 c uunissa reilu puoli tuntia eli kunnes juusto on saanut kauniin värin ja munamaito hyytynyt. Tarjoile lämpimänä.
Tunnisteet:
Kevyet,
Suolaiset leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti