sunnuntaina, syyskuuta 16, 2007

Kotitekoiset tortillakuoret

Tein ensimmäistä kertaa tortillakuoria itse. Tästä lähin en kyllä enää valmiita ostakaan, olivat kotikutoisina sen verran herkullisia. Täysjyvämaissijauhojen ansiosta maku oli voimakkaampi, rakenne rapsakampi ja suutuntuma kaikkiaan rouheampi. Herkullista!! Tuoreus on tietysti myös aivan eri luokkaa kuin valmiilla kuorilla. Ainoastaan riittävän ohueksi kauliminen vaatii tässä pientä kikkailua, mutta muuten resepti on erittäin yksinkertainen ja helppo. Vaiva ei ole suuren suuri, varsinkaan makuelämykseen nähden. Suosittelen erittäin lämpimästi kaikille tortillojen ystäville. Ja reseptihän oli, mistäpä muualta kuin Ruokatorstaikirjasta :D!


KOTITEKOISET TORTILLAKUORET (8-12 kuorta)

2 dl vehnäjauhoja
2 dl (täysjyvä)maissijauhoja
1 1/2 dl vettä
2 rkl öljyä
(ripaus suolaa)

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna levätä hetken aikaa peitettynä. Jaa taikina 12 palaan (minä jaoin 8:aan, koska muuten en olisi saanut riittävän isoja) ja kauli vehnäjauhojen avulla erittäin ohuiksi, pyöreiksi tortilloiksi. Työ on helpointa tehdä piirakkapulikalla, mutta onnistuu myös kaulimella. Peitä valmiiksi kaulitut kuoret kelmulla kuivumisen estämiseksi. Paista kuumalla valurautapannulla (käytin teflonia) molemmin puolin, kunnes pintaan ilmetyy ruskeita pilkkuja. Peitä paistetut tortillat liinalla, kannella tms., jotta ne pehmenevät rullauskelpoisiksi. Täytä haluamallasi tavalla, kääräise rullaksi ja nauti.

Minä tein täytteen salaatista ja currytonnikalasta. Lisäksi lurautin täytteelle sweet chili-saucea ja oma tekoista tuorejuusto-jogurttikastiketta.

TUOREJUUSTO-JOGURTTIKASTIKE

1 dl maustamatonta jogurttia
50 g valkosipulituorejuustoa
mustapippuria ja suolaa

Sekoita ainekset kuohkeaksi kastikkeeksi ja tarjoa tortillojen kera.

(Vinkki: Jogurttinen kastike sopii erityisesti tulisten täytteiden ja salsan kanssa, koska se vaimentaa tulisuutta.)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ruokatorstai-opus on kyllä mainio aarreaitta. En tajua, miten olen aikaisemmin edes tullut toimeen ilman sitä. En varmaan mistään keittokirjahankinnastani ole ollut yhtä pitkäkestoisen ihastunut ;-)...ja innostus jatkuu, kun huomaan muidenkin löytävän sieltä uusia herkkuja.