sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007

Broiler-kasviswokki

Tämä kuuluu helppoihin ja nopeasti valmistuviin. Mainio kiireisen päivän ruoka ja maku vain paranee säilytyksessä, joten kannattaa tehdä samantien isompi satsi. Kokeilin ensimmäistä kertaa tahinia lämpöiseen ruokaan ja wokissa se olikin omiaan - antoi mukavan pähkinäisen maun. Se teki wokista jotenkin superhyvää. Toki tämä silti onnistuu ilman tahiniakin, jos sinulle ei sitä satu olemaan. Suosittelen lämpimästi :)!!


Broiler-kasviswokki

300 g marinoituja broilersuikaleita (käytin mandariinimarinoituja)
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl ruokaöljyä
reilu 1/2 pss (450 g) esim. Pirkan wok-vihannessekoitusta
2 tl soijakastiketta
1 tl kanafondia
2-4 rkl makeaa chilikastiketta (riippuen kuinka tulisesta pidät)
2-3 tl tahinia eli seesaminsiementahnaa
1 levy vähärasvaisia nuudeleita
vettä


Paloittele sipuli ja purista valkosipulinkynsi. Kuumenna wokpannulla öljy ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää kanasuikaleet ja paista niihin kaunis väri. Laita kattilaan vesi kuumenemaan ja lisää nuudelilevy, kun vesi on kuumennut kiehumispisteeseen. Laita levy pois päältä ja jätä nuudelilevy kypsymään kannen alle jokuseki minuutiksi. Lisää pannulle wok-vihannekset sekä sekä keskenään maustekastikkeet ja sekoita. Lisää lopuksi valutetut kypsät nuudelit ja sekoittele tasaiseksi.

Vinkki: 1. Voit kaataa pannun pohjalle jäävät nesteet kattilaan ja suurustaa vesitilkkaan sekoitetulla 1 tl perunajauhoa. Näin nesteen hyvät maut eivät jää pannun pohjalle ja mene "hukkaan". 2. Kasvisversion saat helposti jättämällä kanan pois ja lisäämällä koko pussillisen kasviksia.

Ei kommentteja: