tiistaina, huhtikuuta 24, 2007

Rasvattomat mokka-kaakaomuffinit

Tämä oli tälläinen kokeilu, kuinka hyvän rakenteen ja maun muffineihin saa ilman rasvaa. Banaani toimii yllättävänkin hyvin mehevöittäjänä, eikä muffineista tullut höttöisiä "sokerikakkupohjia". Makukin oli mukavan kaakaoinen, muokkasin ohjeen mokkapalojen aineksista. Itse olin ainakin positiivisesti yllättynyt hyvästä mausta ja ennen kaikkea kuohkeasta ja mehevästä rakenteesta. Suosittelen kokeilemaan, toimivat mukavasti kevennettynä arkiherkkuna tai viikonlopun kahvipöytään linjoistaan huolehtiville :).



MOKKA-KAAKAOMUFFINIT (n. 24 kpl)

Taikina:
3 kananmunaa
1 1/2-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 kypsää banaania
4-5 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl vahvaa kahvijuomaa
2-3 rkl tummaa siirappia

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3-4 rkl vahvaa kahvia
1 1/2 rkl sulatettua margariinia

Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huolellisesti muussattu banaani ja siivilöi joukkoon kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita kevyesti. Sekoita kahviin siirappi ja kaada seos taikinan sekaan. Sekoita huolellisesti pohjia myöten, mutta vain sen verran että ainekset menevät sekaisin. Kaada taikina paperisiin muffinivuokiin (hyvinkin yli puolenvälin, nämä eivät kohoa kovasti). Paista 225c uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä muffinit.
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja kaakaojauhe ja lisäämällä vähitellen keskenään sekoitettua kahvia ja margariinia. (Kuorrute saa olla mieluummin paksuhkoa kuin aivan juoksevaa.) Valuta jäähtyneiden muffinien päälle noin teelusikallinen kuorrutusta ja anna jähmettyä viileässä.

(Vinkki: Taikinan sokerimäärä riippuu siitä kuinka makeita haluat muffineista. 2 desillä tulee "tavallisia", 1 1/2 desillä kaakaoisempia... ja kevyempiä. Toki voit tehdä superkevyitä muffineita ja käyttää myös makeutusainetta, mutta siihen en osaa antaa tarkempaa ohjeistusta. Paketin kyljestä löytynee käyttösuhde.)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Näitä pitää kokeilla...ihanalta näyttää =P