lauantaina, huhtikuuta 07, 2007

Kanafileet vuohenjuustolla ja kermainen kasvis-riisi



KANAFILEET VUOHENJUUSTOLLA JA KERMAINEN KASVIS-RIISI (4:lle)

Kana:
4 ohutta broilerin rintafileetä (hunajamarinadissa)
n. 200 g vuohenjuustoa

Riisi:
2 dl basmatiriisiä
2 dl kevyttä ruokakermaa
2 1/2 dl vettä
1 1/2 rkl kanafondia
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
ripaus kurkumaa
mustapippuria
1 sipuli
n. 80 g pakastepaprikaa
n. 1 dl pakastemaissia
oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 200c. Kuullota paloiteltu sipuli öljytilkassa. Voitele uunivuoka ja kaada sen pohjalle riisit ja sipuli. Sekoita keskenään ruokakerma, vesi, kanafondi sekä mausteet. Kaada seos riisien ja sipulien päälle ja sekoita niin että riisit peittyvät. Laita vuoka uunin alatasolle noin 15 minuutiksi. Paista tällä välin kanafileisiin kovalla lämmöllä kaunis ruskea pinta (pari min./puoli) ja viipaloi vuohenjuusto paksuhkoihin paloihin. Ota vuoka uunista ja sekoita riisien joukkoon pakastepaprikat ja -maissit. Nosta päälle kanafileet, joille olet asettanut vuohenjuustoviipaleet. Käännä uunin grillivastukset päälle ja laita vuoka ylimmälle keskitasolle, melko lähelle vastuksia. Paista vielä 10-15 minuuttia eli kunnes vuohenjuusto alkaa saada väriä ja kana kypsynyt. Valuta kanafileille halutessasi hiukan hunajaa ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

vilijaana kirjoitti...

Herkullisen näköistä!!=)

Iloista Pääsiäistä!!=)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitokset :). Hauskaa pääsiäistä sinullekin!!

-M- kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta! Kuva on todella upea.
Hyvää pääsiäistä :)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitokset, tämä oli oikein maukasta. Kuvasta saa jälleen kiittää taidokasta poikaystävääni. Ilokseni hän innostui näin pääsiäisenä kuvailemaan ruoat puolestani.

Sohvi kirjoitti...

Heippa! Tein tänään tätä herkkua. Kiitos hyvästä ohjeesta, oli tosi maukasta!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hyvä kun maistui. Tykkäsin itsekin :).