Nyt kun vihdoin sain tehosekoittimen, pystyin tekemään oikeaoppista ja kuohkeaa hummusta - ihanaa!! Hummushan on siis kikherneistä valmistettua tahnaa, jota voi käyttää dippinä ta vaikka leivän päällä levitteenä. Ohjeen katsoin Rose Elliotin kirjoittamasta Kasvisruoan keittokirja- teoksesta.
HUMMUS
1 tlk kikherneitä liemineen (400g)
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl oliivilöjyä
1 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus chiliä
suolaa ja pippuria
Valuta kikherneet ja säästä liemi. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi kikherneet, sitruunan mehu, oliiviöljy, tahini ja valkosipuli. Lisää vähitellen kikherneiden lientä, kunnes seos on kuohkeaa ja sopivan paksuista (löysempää, jos haluat dippiä; paksumpaa, jos levitettä). Mausta ripauksella chiliä sekä suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti