lauantaina, huhtikuuta 07, 2007

Persikkajää

Tämän raikkaan ja herkullisen, mutta kevyttäkin kevyemmän jälkiruoan bongasin uusimman Maku-lehden sivuilta. Muokkasin ohjetta hiukan, koska persikoiden sokeriliemi oli mielestäni riittävän makeaa ja sakeaa sellaisenaan. Suluissa alkuperäinen ohje. Suosittelen etenkin raskaamman liha-aterian päätteksi.


PERSIKKAJÄÄ

2 prk à 425/240 g persikoita (aprikooseja)
1 1/2 dl persikoiden lientä
(1 dl sokeria)
2 tl sitruunamehua ( 2 rkl)

(Mittaa sokeri ja persikkaliemi kattilaan. Anna kiehua hetken.) Valuta persikat ja soseuta. Lisää sitruunamehu ja persikkasose persikkaliemen sekaan kattilaan ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada seos matalaan pakastusrasiaan ja jäädytä puolikovaksi. Kaada seos kulhoon ja vatkaa uudelleen voimakkaasti muutama minuutti. Kaada takaisin astiaan ja jäädytä kauttaalttaan. Siirrä jääkaappiin pehmenemään puolisen tuntia ennen tarjoamista ja pyöritä jäätelökauhalla palloiksi.

Vinkki: Persikoiden ja aprikoosien sijasta tässä jälkkärissä maistuisivat varmasti mainiosti myös mango, papaija tai päärynä. Voit myös jättää toisen jäädytyksen väliin ja nauttia sellaisenaan tai mehulla notkistettuna hileisenä juomana tai vaikkapa alkoholillisena jäädrinkkinä lisäämällä joukkoon vielä lorauksen esimerkiksi Passoa-likööriä.

5 kommenttia:

Aissa kirjoitti...

Ihanan herkullisen ja kevyen näköinen annos! Tulee varmasti kovaan käyttöön kun kesän grillauskausi lähestyy, sillä makkaran jälkeen maistuu jokin raikaampi jälkiruoka :D Ehdottamasti drinkki-idea on myös mahtava!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitokset kommenteista. Juu, oli kyllä hyvää, kunhan malttaa antaa sen sulaa riittävsti ennen annosten pyörittelyä ja nautiskelua :). Aion kyllä itsekin tuota drinkkijuttua kokeilla viimeistään ensimmäisillä kesähelteillä!!

Anonyymi kirjoitti...

Oi! Teillä on ollut oikein herkkuruokien viikko ;) Ihania ohjeita! Täytyy kokeilla tuota alla olevaa broiskuakin!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hih, kiitoksia. On kyllä ollut ruhtinaallista ehtiä kokkailemaan näin paljon ja kokeilla kaikkia ihanuuksia. Tänään olikin sitten ihan perusmuonaa, hyvää kylläkin ja vielä poikaystävän tekemää. Meillä on ruuanvalmistuksen opetusprojekti meneillään, kun muutan kesäksi eri paikkakunnalle töihin:). Mutta lisää aiheesta tulevassa postauksessa...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ohje on melkein miten valmistimme persikkajätskiä kotona lapsena :D Ei puutu kuin mascarponejuustoa ja kermaa, nam! :D

Pakko kokeilla sun version, kiitos! :)