1. Nuiji fileet tuorekelmun välissä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Vähän tuulihatuista, myötä- ja vastatuulesta sekä elämän yleisestä ennakoimattomuudesta - ruokia ja tarinoita ruuanlaitosta.
torstaina, maaliskuuta 11, 2010
Broileria appelsiini-rosmariinikastikkeessa
1. Nuiji fileet tuorekelmun välissä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Ennakkoluulottomuuden loppu: Rommi-taatelimuffinit
Tomaatti-chasewpasta (YUM YUM AGAIN!)
sunnuntai, helmikuuta 14, 2010
Ystävän voimajuoma
lauantaina, helmikuuta 13, 2010
Rustiikkinen munakoisolasagne (YUM YUM!)
Falafel rokkaa!
1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit. Poista chilistä siemenet, hienonna chili.
tiistaina, helmikuuta 09, 2010
Mummo hörppää rommia
25 g hiivaa
2 rkl sokeria
2 munaa
125 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Mummon hömpsy:
2 dl vettä
2 dl sokeria
1–2 rkl rommia
3. Voitele ja jauhota pienet kahvikupit tai leivosvuoat huolellisesti. Täytä kupit taikinalla vain puolilleen.
5. Paista mummoja noin 15 minuuttia uunin alatasolla, kunnes ne ovat kauniisti ruskettuneita. Anna leivonnaisten jäähtyä vuoissaan.
7. Kumoa mummot varovasti vuoistaan keittiöpyyhkeen päälle. Tasaa rommiliemi vuokien pohjalle ja nosta mummot varovasti takaisin vuokiinsa.
lauantaina, helmikuuta 06, 2010
Runebergin nimikkoleivonnaisia vai miten se oli?
200 g voita tai margariinia
Seesamkuorrutettu broilerirulla
Kasviksia osterikastikkeessa
maanantaina, marraskuuta 02, 2009
Menninkäisen sämpylät
Superkevyt feta-pinaattipiirakka
Cannelloni alle lammas & ricotta
500 g cannelloni-putkipastaa
Täyte:
400 g lampaan jauhelihaa
250 g ricottaa
½ rasiaa rucolaa
½ rasiaa kirsikkatomaatteja lohkottuina neljään
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
2 dl tomaatti passattaa
1 sipuli pieneksi kuutioituna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kuivattua punaista chiliä / 2 tl chilirouhetta
1 laakerin lehti
1 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
suolaa
pippuria
Pinnalle:
1 pss mozzarella-raastetta
Tee ensin tomaattikastike. Kuumenna kasarissa oliiviöljy ja heitä sipuli ja valkosipulit öljyyn kuullottumaan. Pidä lämpö mietona, ettei valkosipuli pala kitkeräksi. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kasariin chili ja laakerinlehti. Paistele hetken ja lisää loput ainekset sekä mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta tomaattikastike, laske lämpöä ja anna porista rauhassa vartin verran.
Murenna jauheliha kulhoon pieniksi teelusikan kokoisiksi kökkäreiksi. Murenna myös ricotta samaan tapaan. Silppua rucola pieneksi ja heitä kulhoon, samaan syssyyn menevät kirsikkatomaatitkin. Rouhi päälle runsaasti pippuria ja n. 2 tl suolaa sekä lorauta sekaan oliiviöljyä. Sekoita varovasti isolla lusikalla nostellen, jottei täytteestä tule muussia.
Voitele keskikokoinen uuninkestävä vuoka oliiviöljyllä. Kaada pohjalle valmistamasi tomaattikastike. Täytä pastaputket yksi kerrallaan massalla; yritä varmistaa, että jokaiseen putkeen tulee lihaa, juustoa ja kirsikkatomaattia. Asettele putket tomaattikastikkeen päälle (paina putkia hiukan upoksiin, että päällipuolikin kypsyy). Kun olet täyttänyt kaikki putket, kruunaa koko ruoka vielä mozzarellajuustolla ja laita uuniin 180°c:een noin puoleksi tunniksi tai kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut kauniisti.
torstaina, lokakuuta 22, 2009
Paul McCartneyn vegaani-enchiladat
Paul McCartney’s Vegan Enchiladas Recipe
Sauce
1 cup tomato sauce
1 cup water
1 large onion, chopped
2 garlic cloves, minced
1 teaspoon chili powder
1/2 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon oregano
2 tablespoons cornstarch dissolved in 4 tablespoons water
Filling
1 lb. firm tofu, drained and mashed
1 onion, chopped
1/2 teaspoon chili powder
1/4 teaspoon cumin
1/4 teaspoon garlic powder or 1 teaspoon minced fresh garlic
1/4 teaspoon black pepper
1 1/3 cups picante sauce
3 cups steamed spinach
12 tortillas
1. Preheat oven to 350 degrees. Place all the sauce ingredients, except for the cornstarch, in a small pot and cook over low heat, covered, for 20 minutes. Stir in the cornstarch and cook until the sauce thickens.
2. In the meantime, prepare the filling: Mix the tofu, onion, chili powder, cumin, garlic, pepper, and picante sauce. Put some of the spinach in the middle of each tortilla, then add 3 to 4 heaping teaspoons of the tofu mixture, and roll up the tortillas. Top with vegan sour cream (or make your own, see below). Lay the enchiladas in a baking dish, cover with sauce, and bake for 20-25 minutes.
Makes 12 enchiladas.
Tofu Sour Cream
1/2 lb. Tofu, patted dry
3 tablespoons vegetable oil
1 teaspoon maple syrup
Juice of 1 lemon
1/2 teaspoon salt, or to taste