sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2007

Munakoiso-kesäkurpitsavuoka

MUNAKOISO-KESÄKURPITSAVUOKA

1 keskikokoinen munakoiso (n. 350 g)
1/2 pienestä kesäkurpitsasta (n. 150 g)
2 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl basilikaa
1/2 tl timjamia
1/2 oreganoa
1/2 rosmariinia
1 1/2 rkl sokeria
mustapippuria
5-8 tippaa tabascoa
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
15 vihreää kivetöntä oliivia
n. 120-150 g vähärasvaista fetajuustoa
400 g paistettua ja maustettua jauhelihaa/2 dl liotettua ja maustettua soijarouhetta
Päälle: juustoraastetta

Pese huolella munakoiso ja kesäkurpitsa. Viipaloi munakoiso ja aseta viipaleet esim. voipaperoidulle pellille. Ripottele päälle suolaa ja itketä munakoisoja 10-15 minuuttia. Viipaloi tällä välin kesäkurpitsa. Sekoita tomaattimurskan joukkoon yrtit, sokeri, pippuri, tabasco, viinietikka ja oliiviöljy. Purista valkosipulinkynnet, hienonna oliivit ja valuta feta. Sekoita tomaattimurskan joukkoon ja tarkista suola. Taputtele paperilla itkettyneistä munakoisoista pinnalle kertynyt neste. Voitele uunivuoka ja lado pohjalle munakoisoviipaleita, ripottele päälle 1/4 jauhelihasta ja kaada päälle tomaattikastiketta. Lado seuraavaksi kerros kesäkurpitsaa, jauhelihaa ja tomaattikastiketta. Jatka näin kunnes ainekset loppuvat ja päälle jää kastikekerros. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200c uunin alatasolla 35-40 min.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Herkulliselta näyttää tämäkin :)

Iloista Vappua =)