sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Tulinen mango-broilerlasagne

Tähän ruokaan sain idean, kun ystäväni suositteli uutta 5% mango-chilifraichea. Ajattelin kokeilla sitä lasagneen, mutta koska lähikaupastamme ei kyseistä tuottea saanut, jouduin soveltamaan hiukan enemmän itse. Mango-chilifraiche jääköön odottamaan kokeilua, tämä onnistui yli odotusten ilmankin. Lasagnen hapanimelä, hedelmäinen ja tulinen maku oli mielestäni todella herkullinen. Päälle olisi voinut ehkä vielä silputa tuoretta korianteria raikastukseksi. Ehdottoman hyvä ja piristävä vaihtoehto perinteiselle lasagnelle. Fraiche tekee vähärasvaisuudestaan huolimatta lasagnesta erityisen mehevän ja täyteläisen, joten tämä sopii mainiosti sunnuntaiherkutteluun myös linjoistaan huolehtivalle. Suosittelen lämpimästi, etenkin kaikille aasialaistyyppisten makujen ystäville.


TULINEN MANGO-BROILERLASAGNE (4:lle)

500 g hunajamarinoituja broilerin rintafileitä (tai valmiita suikaleita)
vajaa 1 dl vettä
2 prk 5% fraichea
2-3 rkl mangochutneyta
1/2 prk mangososetta (vauvanruokapurkista)
2 rkl keskivahvaa chilikastiketta
2-3 tl tandoorimaustetta (tai 1-2 suolatonta currya)
1 1/2 rkl kanafondia (tai pieneen vesimäärän sekoitettu kanaliemikuutio)
1-1 1/2 rkl hunjaa tai siirappia
reilu 100 g paprikaa paloina (tuore tai pakaste)
Valmiin ruuan päälle: tuoretta korianteria (jos haluat)

Lisäksi: lasagnelevyjä ja juustoraastetta

Paloittele broilerin fileet reiluhkoiksi paloiksi ja paista niihin kaunis ruskea pinta (sisältä saavat mieluusti jäädä hiukan raaoksikin). Siirrä broileri sivuun.

Sekoita kaikki mausteainekset fraichen joukkoon (voit halutessasi soseuttaa mangochutneysta tulleet palat). Huuhtaise paistinpannulta vedellä kanasta ironneet maut, kaada fraicheseokseen ja sekoita.

Kasaa lasagne kaatamalla ensin öljytyn uunivuoan pohjalle hiukan fraichekastiketta ja aseta päälle lasagnelevyjä niin että pohja peittyy. Ripota päälle noin kolmannes broilerin paloista ja paprikasta ja kaada päälle kastiketta. Jatka näin myös seuraavat kerrokset niin, että päällimäiseksi tulee kastiketta. Painele lasagnea varovasti, jotta kaikille levyille tulee kastiketta.

Ripottele päälle haluamasi määrä juustoraastetta ja paista 175c noin noin 45-50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, koristele korianterin lehdillä ja tarjoa makean chilikastikkeen kera.

(Vinkki: Jos ainesten etsiminen tuntuu hankalalta, kokeile laittaa tilalle 2 purkkia mainitsemaani mango-chilifraichea. Hedelmäisen maun korostamiseksi käytä mieluusti myös mangososetta.)

15 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

Kylläpä kuulostaa hyvältä! Ehdottomasti pitää kokeilla, sulla on kyllä reseptinkehittely hallussa.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei! Kiitos paljon kohteliasuudesta *niia ujosti*. Tässähän ihan hämmentyy. Tuo lasagne onnistui kyllä yli odotusten, ei ollut hutikokeilu :).

Anonyymi kirjoitti...

Marien kautta tänne eksyin katsomaan mainostamaasi ohjetta, taidankin mennä sukeltelemaan saman tien pakasteelle löytyiskö broiskua, muut aineet löytyykin, kuulostaa herkulta.

Tulenpa sitten kertomaan sainko pöperön tehtyä=)

Hyvää pääsiäistä sulle=)

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, piti sanoa, että tuo ystäväsi mainostama fraiche oli mielestäni tosi...kamalan makuista. Mutta ehkä se on makuasia, kuten ruoka yleensä;)

Anonyymi kirjoitti...

Kuullostaa hyvältä!!=)Lasagnet on hyviä ja on kiva löytää niihin uusia vinkkejä=)

Anonyymi kirjoitti...

Lintu kiittää ja kumartaa, ruoka oli järkyttävän hyvää!

Voit kurkata omaa muunnostani blogistani=)

Kiitos vielä!

Anonyymi kirjoitti...

Minä nyt sitten vihdoin sain tehtyä tätä lasagnea (tosin pienin muunnoksin), ja kyllähän se kannatti! :) Hyvää oli, vaikka paistamisen alussa tuntuikin, että lopputulos saattaisi olla hieman kuivakka, sillä kastikkeen määrä näytti pieneltä. Loppujen lopuksi kastiketta oli sopiva määrä, ja tomaatit, jotka laitoin lasagneen korvaamaan paprikaa, antoivat myös mukavaa makua. Päälle laittamani paaaksut mozzarellaviipaleet olivat piste i:n päälle. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kokeiluun meni tämä resepti meilläkin, ja kylläpä tulikin herkkua. Kiitos! Tätä tehdään kyllä toistekin. Mulla oli kyllä vähän suuri vuoka ja käytin vielä valmispastalevyjä, joten tuo nesteen eli kostukkeen määrä olisi voinut olla vähän suurempi, jotta lopputulos olis ollut mehevämpi. Mutta muuten maut kohdallaan!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hienoa, että tykkäsit. Minustakin tässä oli aika mukavasti maut kohdillaan - ainakin omille makunystyröilleni sopivat mainiosti :).

Mikko kirjoitti...

Hei Aurinkotuuli. Tosi kivaa, että innostuit aiheesta. Reseptisi vaikuttaa herkulliselta!

Tuomarina joudun nyt olemaan vähän ilonpilaaja ja muistuttamaan säännöistä ettei valitusta tule jälkikäteen. Siellä nimittäin mainitaan, että merkinnän pitäisi olla tehty syyskuussa.

Säännössä on kai sellainen ajatus taustalla, että uudetkin tulokkaat uskaltavat rohkeammin mukaan kun vanhat tekijät eivät paukuta vanhoilla voittoresepteillä...

Olet varmaan samaa mieltä, että reiluinta on kun osallistut uudella merkinnällä. Vielä on kuitenkin viikko aikaa rakkausruuan kehittelyyn!

Anonyymi kirjoitti...

Sä taidat osallistua Maku-lehden Vuoden Kotikokkaajakisaan! Onnea ja tsemppiä, jos näin on ;-)! Kivat sivut ja herkullisia kuvia sulla. Tätä(kin) täytyy joskus kokeilla.Rakastan mangoa.

Anonyymi kirjoitti...

Unohdin kysyä, että minkämerkkistä chilikastiketta käytit tähän. Kun en ole vielä noihin chilisoosseihin perehtynyt.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Joo, osallistuinpa hyvinkin. Nyt pitää vain jännityksellä odotella tuloksia :).

Voi että, kun en nyt muista enää merkkiä varmaksi, olisiko ollu Yeo´s. Kumminkin sellainen isohko pullo. Olin ostanut sen itämaisen ruuan kaupasta. Olen kyllä nähnyt lähikaupassakin saman tapaisia, ei vain tule nyt yhtään merkkiä mieleen. Kastike on kuitenkin sellaista sakeaa ja oranssin-punaista. Saman tyylistä, jota käytetään mm. kebabien kastikkeena. Tähän voisi mielestäni kuitenkin hyvin kokeilla myös sweet chili saucea (esim Pirkka). Se antaa tosin myös hiukan lisää makeutta ruoalle.

Unknown kirjoitti...

Tuo on parasta broilerista tekemääni lasagnea ikinä! Tulisuutta vähän lisäilin kastikkeeseen, mutta muuten menin ohjeen mukaan. Satumaisen hyvää - nam! Kiitos ohjeesta.

Terhikki

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei Terhikki ja kiitos kommentistasi! Kiva kuulla, että pidit ruuasta. Tein tätä itsekin juuri eilen pitkästä aikaa ja hyvää oli.